Ez a spárgaquiche egy kis parmezánnal és szárított paradicsommal lesz az igazi

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

A quiche jó kis tartalmas francia tojásos étel, aminél nincs is jobb egy késő délelőtti bruchhoz. Úgy hangzik, mint egy nehezen összeállítható étel, pedig valójában nincs vele sok munka, hacsak azt nem számítjuk bele, hogy ki kell várnunk, amíg langyosra hűl. Remekül elrejthetők benne az előző napról maradt sülthús-szeletek is.

A spárga akár nagyobb darabokban is belekerülhet.
A spárga akár nagyobb darabokban is belekerülhet.LauriPatterson

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 deka liszt
  • 12 deka hideg, felkockázott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 nagyobb evőkanál hideg víz

A töltelékhez

  • 1 kisebb csokor összevágott spárga
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 gerezd felaprított fokhagyma
  • 1 marék összevágott aszalt paradicsom

A tojásos réteghez

  • 5 darab tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, szerecsendió és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el a tészta hozzávalóit robotgéppel, majd nyújtsd vékonyra és tedd a kivajazott formába. Szukáld meg egy kicsit, és 190 fokon süsd elő negyedórán át. 

A töltelékhez a forró zsiradék keverékén puhítsd meg a spárgát a fokhagymával, majd ha ezzel megvagy, keverd el benne a szárított paradicsomot és sózd meg egy kicsit. 

Ez a keverék mehet a tésztára, majd arra a tojásos réteg alaposan eldolgozott hozzávalói. 170 fokos sütőben úgy 25 perc alatt lesz kész. Ha gazdagítani szeretnéd, baconkockákkal és reszelt ementáli sajttal dobd fel. 

Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával

Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Jöjjön még egy kis quiche, ezúttal kecskesajttal, sonkával és kukoricával

Ha nincs kedved a tésztájával bíbelődni, leveles tésztából is összedobhatsz egy quiche-t. Most egy-egy falat pikáns kecskesajt, édeskés kukorica, sonka és rengeteg sajt került a töltelékébe.

2020. április24., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek