Ez a spárgaquiche egy kis parmezánnal és szárított paradicsommal lesz az igazi

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

A quiche jó kis tartalmas francia tojásos étel, aminél nincs is jobb egy késő délelőtti bruchhoz. Úgy hangzik, mint egy nehezen összeállítható étel, pedig valójában nincs vele sok munka, hacsak azt nem számítjuk bele, hogy ki kell várnunk, amíg langyosra hűl. Remekül elrejthetők benne az előző napról maradt sülthús-szeletek is.

A spárga akár nagyobb darabokban is belekerülhet.
A spárga akár nagyobb darabokban is belekerülhet.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 deka liszt
  • 12 deka hideg, felkockázott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 nagyobb evőkanál hideg víz

A töltelékhez

  • 1 kisebb csokor összevágott spárga
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 gerezd felaprított fokhagyma
  • 1 marék összevágott aszalt paradicsom

A tojásos réteghez

  • 5 darab tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, szerecsendió és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el a tészta hozzávalóit robotgéppel, majd nyújtsd vékonyra és tedd a kivajazott formába. Szukáld meg egy kicsit, és 190 fokon süsd elő negyedórán át. 

A töltelékhez a forró zsiradék keverékén puhítsd meg a spárgát a fokhagymával, majd ha ezzel megvagy, keverd el benne a szárított paradicsomot és sózd meg egy kicsit. 

Ez a keverék mehet a tésztára, majd arra a tojásos réteg alaposan eldolgozott hozzávalói. 170 fokos sütőben úgy 25 perc alatt lesz kész. Ha gazdagítani szeretnéd, baconkockákkal és reszelt ementáli sajttal dobd fel. 

Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával
Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával

Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket.

Tovább »

Még több recept

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

Ropogós csokis süti – még egy változat a kedvencünkre

Ehhez a pofonegyszerű édességhez szükséged lesz egy adag csokis rizsszeletre, amit persze bármelyik hasonló kedvencedre lecserélhetsz, a végeredmény csak finomabb lesz akkor, ha testre szabod ezt a nagyon egyszerű (nem) sütit.

szeptember18., 06:04

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Még egy almás süti őszre, ezúttal karamelldarabokkal

Karamelldarabokkal dobtuk fel ezt az egyszerű sütit, mert tudjuk, milyen jó barátok, és ha hétvége lenne, még egy kis krémsajtos sóskaramell-öntetet is készítenénk a szeletekre. Mivel hétköznap készült, így maradt az expressz változat, de szerencsére abban sem kellett csalódnunk.

szeptember19., 06:04

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.