Ez a spárgaquiche egy kis parmezánnal és szárított paradicsommal lesz az igazi

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

A quiche jó kis tartalmas francia tojásos étel, aminél nincs is jobb egy késő délelőtti bruchhoz. Úgy hangzik, mint egy nehezen összeállítható étel, pedig valójában nincs vele sok munka, hacsak azt nem számítjuk bele, hogy ki kell várnunk, amíg langyosra hűl. Remekül elrejthetők benne az előző napról maradt sülthús-szeletek is.

A spárga akár nagyobb darabokban is belekerülhet.
A spárga akár nagyobb darabokban is belekerülhet.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 deka liszt
  • 12 deka hideg, felkockázott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 nagyobb evőkanál hideg víz

A töltelékhez

  • 1 kisebb csokor összevágott spárga
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 gerezd felaprított fokhagyma
  • 1 marék összevágott aszalt paradicsom

A tojásos réteghez

  • 5 darab tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, szerecsendió és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el a tészta hozzávalóit robotgéppel, majd nyújtsd vékonyra és tedd a kivajazott formába. Szukáld meg egy kicsit, és 190 fokon süsd elő negyedórán át. 

A töltelékhez a forró zsiradék keverékén puhítsd meg a spárgát a fokhagymával, majd ha ezzel megvagy, keverd el benne a szárított paradicsomot és sózd meg egy kicsit. 

Ez a keverék mehet a tésztára, majd arra a tojásos réteg alaposan eldolgozott hozzávalói. 170 fokos sütőben úgy 25 perc alatt lesz kész. Ha gazdagítani szeretnéd, baconkockákkal és reszelt ementáli sajttal dobd fel. 

Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával
Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával

Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket.

Tovább »

Még több recept

Remek hétvégi program összedobni ezt a káposztás pogácsát

Nálunk jó sok borssal és csak egy nagyon kevés barna cukorral készült, és nem bántuk meg az alapos fűszerezést. A káposztás pogácsa remek fogás, aminek az sem árt, ha zsírral készül. Egy nagy adag tavaszi, snidlinges körözöttel lesz igazán tökéletes.

április16., 10:24

Joghurtos piták – fokhagymás vajjal és ragukba mártogatva is finom

Ha nincs otthon más, egy kevés vajba vagy olívaolajba kevert zöldfűszer és fokhagyma kerüljön a tetejére. Langyosan, egy adag meleg, fűszeres fekete tea mellett tökéletes reggeli lesz belőle.

április15., 12:52

Csalános-szarvasgombás tésztaszósz – egészséges és nagyon finom vega fogás lesz a végeredmény

Ehhez a gyors szószhoz nem is kell más, csak egy adag reszelt sajt és valamilyen száraztészta, nokedli vagy gnocchi, és alig fél óra alatt különleges fogást dobhatsz össze belőle.

április14., 10:44

Ebben a tavasz quiche-ben a húsvéti sonka és tojás maradéka is elfér

Húsvétkor szeretünk úgy háromszor annyi tojást felhalmozni, mint amennyire szükségünk lesz. Ha te is így jártál, most hoztunk néhány ötletet arra, hogy a rántotta mellett milyen finomságokba érdemes felhasználnod a megmaradt tojásokat.

2020. április12., 06:00

Pestós burgonyasaláta – friss paradicsommal és zöldfűszerekkel dobtuk fel

A krumplisalátát vegán majonézzel akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészítheted, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sült fokhagymával, de akár gránátalmával és rózsaborssal is tálalhatod. Ebben az olasz hangulatban pedig igazán gazdag és különleges íze lett, ami egy-egy natúr hal-, vagy hússzelet mellett is megállja a helyét.

április11., 10:24

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.