Ebben a finom sonkás krémben a kedvenc sajtjaid és fűszereid is elférnek, elég, ha arra ügyelsz, hogy mindegyikből elég egyféle. Nálunk az aromás tárkony mellé egy kevés citromhéj és trappista sajt került a töltelékbe.
Hozzávalók
- 1 bögre sült sonka felkockázva
- 15 deka natúr krémsajt
- 1 bögre reszelt trappista sajt
- ízlés szerint só, fehér bors, tárkony, citromhéj
- 1 evőkanál majonéz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 darab tojás (a tészta lekenéséhez)
Elkészítés:
Dolgozd el jól aprítógépben a töltelék hozzávalóit, majd vágd a tésztát tetszőleges méretű téglalapokra, és halmozd a közepébe a tölteléket. Formázz batyukat, vagy ha úgy jobban tetszik, helyezz két lapot egymásra, és villával zárd le a széleit. Kend meg tojással és süsd ropogósra a forró sütőben úgy negyedóra alatt. Párolt, fokhagymás spárgával és tejszínes-gombás szósszal akár vacsorára is tökéletes egy-egy nagyobb batyu.