Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket. Sokszor mutattunk már hagyományos receptet erre az ételre, most, az ünnep utáni pihenés jegyében a leveles tésztás változatoké a terep.
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 bögre édesburgonya felkockázva
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 bögre sült sonka felkockázva
- 1 kisebb darab vöröshagyma összevágva
- 1 deci tejszín
- 5 darab tojás
- 1 bögre ementáli vagy Gruyère sajt lereszelve
- 1 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma összevágva
- 1 kisebb csokor medvehagyma összevágva
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben. Közben a tojásokat a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket.
A forró zsiradékok keverékére dobd az édesburgonyát és a hagymákat, majd puhítsd a keveréket kis lángon negyedórán át. Ezek után mehet bele a sonka, és néhány perc után halmozd a keveréket a tésztára.
Utána tojásos keveréket is öntsd rá. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, majd szórd rá a sajtot és olvaszd rá még 5 perc alatt. Friss medvehagymával a tetején tálald.