Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal vagy sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.
Hozzávalók
- 20 deka liszt
- 1 kis kanál só
- 70 deka burgonya megfőzve, áttörve
- 1 nagyobb darab tojás
Elkészítés:
Dolgozd el alaposan lágy tésztává a hozzávalókat, és nyújts belőle hosszabb rudakat, mintha csak nudlit készítenél. Vágd kisebb, 2-3 centis darabokra, formázd kis gömbökké, majd ha szeretnéd, egy villa külső felén formázd jellegzetes, gnocchi alakúra. Tökkel, parmezánnal, spenóttal, olasz fűszerekkel és szarvasgombaolajjal ízesítheted. Lobogó, sós vízben főzd készre néhány perc alatt.