Jöhet egy nagy adag olasz gnocchi ebédre? Mutatjuk az egyszerű alapreceptet!

Ha te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elég lisztet beszereznie a bezártságban töltött napok átvészelésére, akkor jól jöhet még néhány tipp, amire felhasználhatod a kenyérsütésen kívül. Ebben segítünk ezen a héten.

Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal vagy sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.

Tejszínesen és paradicsomosan is finom.
Tejszínesen és paradicsomosan is finom.Glasshouse Images

Hozzávalók

  • 20 deka liszt
  • 1 kis kanál
  • 70 deka burgonya megfőzve, áttörve
  • 1 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan lágy tésztává a hozzávalókat, és nyújts belőle hosszabb rudakat, mintha csak nudlit készítenél. Vágd kisebb, 2-3 centis darabokra, formázd kis gömbökké, majd ha szeretnéd, egy villa külső felén formázd jellegzetes, gnocchi alakúra. Tökkel, parmezánnal, spenóttal, olasz fűszerekkel és szarvasgombaolajjal ízesítheted. Lobogó, sós vízben főzd készre néhány perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek