Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett. A tölteléket ízesítheted kedvenc fűszereiddel, de a spenót és a mozzarella is jól illik hozzá. 

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre pörkölt
  • 10 deka natúr sajtkrém
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 zacskó leveles tészta
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Darád le a pörköltet és keverd el a sajttal, majd ízesítsd a tölteléket sóval és borssal, ha szükséges. A leveles tésztát vágd tetszőleges méretű téglalapokra, majd töltsd meg a húsos keverékkel a batyukat és villával zárd le. Kend meg tojással és 20 perc alatt süsd készre a sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek