Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már már nem elég arra, hogy mindenki jóllakjon, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

Hozzávalók

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 2 bögre maradék pörkölt vagy más húsos ragu (szaft nélkül)
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy az aprítógépbe dobod a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezed. Készítheted paprikás-köményesen, füstölt sajttal, vagy akár ebben az olaszos változatban is. Egy-egy szelet sűrű rozskenyéren egy nagy adag sajttal klassz és kiadós vacsora lesz még egy kis adag maradékból is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek