Garfield kedvence Olaszországból indulva hódította meg a világot és lett olyan étel, amivel a Föld bármely pontján készülhetünk egy-egy vendégségre. A gyerekek számára a dzsókerkaja, a felnőttek körében is tuti olasz fogás, amit vega, gluténmentes vagy szénhidrátcsökkentett változatban is millióféleképpen összedobhatunk.
Kóstoltad már a lasagnét extra sajtos-ricottás réteggel? Ha nem, akkor ezzel emeld magasabb szintre ezt a klasszikust. Egy kis krémes, fokhagymás-sajtos réteg nagyon jót tesz ennek a finomságnak, amit ha így készítesz, akkor akár a besamelt le is hagyhatod a tetejéről.
Ezt a lasagnét még azok is szeretni fogják, akiknek nem mindenük a spenót. Készítheted teljesen zöldségesen, szejtánnal, hússal vagy túróval, a spenót és a füstölt sajt jó barátok, úgyhogy könnyű lesz szeretni ezt a kicsit kifordított változatot.
Nincs is jobb azoknál a könnyű, húsmentes ételeknél, aminek az elfogyasztása után nem érezzük, hogy valami rendes étel is jöhetne már. Ez a gombás lasagne remekül laktat, és az extra parmezán és bazsalikom is jót tesz neki.
Miért ne kerülhetne egy kis kukorica a mexikói hangulatú lasagne ragujába, aminek a tetejére nálunk egy nagy adag tejföl és arra olvasztott sajt került. Hogy nevezhető-e ez még lasagnénak, már talán nem is annyira érdekes...
Klassz, magyaros lasagnét hoztunk, aminek alapja kissé lecsós lett, a raguban pedig egy kevés kolbász, szalonna és pirospaprika is helyet kapott.