Így lesz a maradék pörköltből gyors vacsora: mexikói húsos töltött burgonya sajttal

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A töltött burgonyánál nincs kényelmesebb fogás, talán csak az a változata, amiben a töltelék is napok óta a hűtőben áll gazdátlanul. Törd össze kissé a pörköltet, adj hozzá egy kis csilit és kukoricát, majd egy nagy adag sajtot reszelj a burgonyákra, és már mehet is a sütőbe.

Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.
Egy kevés friss snidling is elfér a tetején.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 nagy bögre maradék pörkölt
  • 4 evőkanál kukorica
  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény és csilipor
  • 1 bögre cheddar sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg sütőben a burgonyákat teljesen puhára, majd a közepükbe csinálj kis mélyedéseket. A kikanalazott krumplit is add majd a töltelékhez. 

Közben vágd apróbb darabokra a húsos ragut, keverj hozzá csilit, köményt, kukoricát és egy nagy evőkanál tejfölt. Mehet hozzá a krumpli is, majd ha kell, só és bors, és ezzel az újragondolt töltelékkel pakold meg a burgonyákat. A tetejét szórd meg sajttal, majd a sütőben olvaszd rá negyedóra alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek