Különleges kéksajtos-diós palacsinta, ha valami könnyűt, de izgalmasat ennél

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

Francia hangulatban is készíthetsz sós palacsintát, ez a változat ráadásul hidegen is finom, így az sem baj, ha a home office-ban valamelyikőtök túlórázni kényszerül, és csak később tudja megenni. A mellé kínált salátához néhány szárzellert keverj el almával, és fehérborecetes, mézes öntetet készíts a tetejére!

Pirított dióval tálald.
Pirított dióval tálald.Marcelo Trad

Hozzávalók 8 darabhoz

A töltelékhez

  • 1 kisebb darab lereszelt alma
  • 7 deka kéksajt
  • 30 deka ricotta
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 bögre pirított, durvára tört dió

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kis pohár szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit dolgozd sima tésztává, majd a hagyományos módon süsd meg őket egy kevés olajon. 

A töltelékkel sem lesz más dolgod, csak minden hozzávalót alaposan összekeverni, majd sóval és fehér bossal ízesíteni ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd meg vele a palacsintákat, majd tálald egy kevés mézzel meglocsolva és még egy kis pirított dióval megszórva. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek