Francia hangulatban is készíthetsz sós palacsintát, ez a változat ráadásul hidegen is finom, így az sem baj, ha a home office-ban valamelyikőtök túlórázni kényszerül, és csak később tudja megenni. A mellé kínált salátához néhány szárzellert keverj el almával, és fehérborecetes, mézes öntetet készíts a tetejére!
Hozzávalók 8 darabhoz
A töltelékhez
- 1 kisebb darab lereszelt alma
- 7 deka kéksajt
- 30 deka ricotta
- ízlés szerint só és fehér bors
- 1 bögre pirított, durvára tört dió
A palacsintákhoz
- 1 bögre liszt
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 darab tojás
- 1 bögre tej
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kis pohár szódavíz
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit dolgozd sima tésztává, majd a hagyományos módon süsd meg őket egy kevés olajon.
A töltelékkel sem lesz más dolgod, csak minden hozzávalót alaposan összekeverni, majd sóval és fehér bossal ízesíteni ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd meg vele a palacsintákat, majd tálald egy kevés mézzel meglocsolva és még egy kis pirított dióval megszórva.