A házi készítésű tortillalapoknál nincs egyszerűbb kenyérhelyettesítő

Pánikolsz az élesztőhiány miatt? Inkább nem mennél most vásárolni? Hogy lesz ebből köret, reggeli, ha még a kenyér is elfogy? Már mutatjuk is – ezen a héten élesztő nélkül készült klassz kenyérhelyettesítőkkel és köretekkel készültünk. A tortillalapokat ráadásul többféleképpen felhasználhatod, mint gondolnád.

Tortillalapokat készíteni nagyon egyszerű, annál talán csak elfogyasztani könnyebb. Töltheted a jobb időkre félretett babkonzervből készült babraguval, avokádóval és tejföllel, de darált húsból, zöldségekkel is készíthetsz bele tölteléket, vagy sajttal összesütve kettőt belőle, egyszerű quesadilla lesz belőle. Ha épp nincs kedved kiugrani kenyérért, dobj össze ezekből párat! Autentikusabb változatban a liszt felét kukoricaliszttel helyettesítsd. 

Nem baj, ha kissé foltos.
Nem baj, ha kissé foltos.bhofack2

Hozzávalók

  • 40 deka finomliszt
  • 8 deka puha vaj
  • 1 nagyobb teáskanál
  • 2 deci meleg víz (maximum)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el a lisztet a sóval és a vajjal, majd kis adagokban add hozzá a vizet, amíg egy jól kezelhető tésztát kapsz. Oszd kisebb darabokra, alaposan nyújtsd ki és süsd ki a lapokat. Úgy 8 darab lesz belőle, amik fél-fél perc alatt készülnek el a tapadásmentes serpenyőben. 

 

kapcsolódó Teszt: melyik a jó tortilla?
Teszt: melyik a jó tortilla?

Mutatjuk, milyen tortillába csavarjon csirkecsíkokat vagy chili con carnét a jövőben. 10 fajta tortillát teszteltünk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ne spórolj a töltelékekkel! Leveles tészta sonkával, sajttal, juhtúróval és medvehagymával töltve

Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

2020. április22., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

2020. augusztus14., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mustra