Édesburgonya-röszti – füstölt paprikával és egy kis fokhagymás tejföllel tálald

Talán már hallottad, de ha nem, akkor itt az idő, hogy megtudd: az édesburgonya egyáltalán nem rokona a krumplinak. Az édesburgonya vagy batáta a burgonyavirágúak rendjébe és a szulákfélék családjába tartozó növényfaj, melyet főként gyökérgumójáért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak.

Napjainkban az édesburgonya-leveleket elsősorban a csendes-óceáni és az ázsiai, afrikai országokban fogyasztják leginkább, pedig állítólag megéri, mert számos bioaktív anyagot tartalmaznak, amik szerepet játszanak az egészségvédelemben, és emelett az immunrendszer működését javítják.

A tejföl ki nem maradjon.
A tejföl ki nem maradjon.freeskyline

Hozzávalók 2 személyre

  • 45 deka lereszelt édesburgonya
  • 1 csapott evőkanál füstöltpaprika-por
  • só és színesbors-keverék ízlés szerint
  • 2 kisebb tojás
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • olaj a sütéshez
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál oregánó (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, majd hevítsd fel az olajat, és kanállal adagold bele a rösztiket, amikor már elég forró. Kis lángon, bő olajban süsd készre őket néhány perc alatt. Fokhagymás-petrezselymes tejföllel a legfinomabb, egy kevés citromhéjjal a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek