Szuper ez a ragu, mert nem lesz benne száraz a csirkemell, helyette jó sűrű raguvá áll össze a krémes joghurt és az egzotikus fűszerek. Az ismert indiai ételnek számos különböző változata létezik. Rizs vagy valamilyen kenyérféle – naan, esetleg chapati illik hozzá köretként.
Hozzávalók 2 személyre
A páchoz
- 2 deci görög joghurt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 0.5 darab citrom leve és héja
- 1 teáskanál barna cukor
- ízlés szerint só és bors
- 4 gerezd lereszelt fokhagyma
- 1 kisebb darab lereszelt gyömbér
- 1 evőkanál garam masala fűszerkeverék
- 3 darab felcsíkozott csirkemellfilé
A szószhoz
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej felaprított vöröshagyma
- 4 fej lereszelt fokhagyma
- garam masala, csili, gyömbér, kurkuma, só és bors
- 1 deci tejszín
- 1 bögre paradicsomszósz
- 1 deci joghurt
Elkészítés:
Keverd el alaposan egymással a pác hozzávalóit, majd mehetnek bele a csirkecsíkok, és az egész a hűtőbe néhány órára. Ha ezzel megvagy, a forró zsiradékok keverékén pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a húst, és adj neki 5-10 percet.
Ezek után mehet bele a tejszín, a joghurt, a fűszerek és a paradicsomszósz, majd kapjon még 10 percet fedő alatt. A friss petrezselymet elég, ha a legvégén adod hozzá.