Ezt az isteni csirkemellragut egy kis adag chorizo dobja fel

Kicsit spanyol, kissé magyaros ez a csirkés ragu, amibe mindenféle finomságot dobtunk. Hasábburgonyával gazdag egytálétel lehet, zellerrel, káposztacsíkokkal és uborkával pedig klassz saláta, amihez jól illik egy kevés tetejére morzsolt kecskesajt is.

A chorizo a spanyol konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, így természetes, hogy ebben a fogásban azzal is helyettesítheted. A leggyakoribb receptje szerint disznóhúst és zsírt darálnak össze, majd ezt paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik, és megfüstölik.

Cukkinivel dobd fel!
Cukkinivel dobd fel!Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka felkockázott csirkemell
  • 0.5 bögre felkockázott chorizo
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 2 szál felkockázott fehérrépa
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci alaplé
  • 0.5 deci fehérbor
  • 2 deci tejszín
  • só, bazsalikom és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kisebb darab felkockázott cukkini
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a zsiradékok keverékére a kolbászt és a hagymákat, majd a fehérrépát is. Néhány perc után mehet hozzá a csirke, majd 3 perc után után a bor és az alaplé, majd adj neki fedő alatt 10 percet. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínben elkevert keményítőt és keverd, amíg besűrűsödik. Ezek uán kóstold meg és fűszerezd ízlés szerint. 

A cukkinit csak a legvégén add hozzá, akkor is elég, ha már lezártad alatta a lángot. Ekkor fedő alatt hagyd langyosra hűlni vele, és már tálalhatod is. Ha van otthon kecskesajt és friss petrezselyem, azokkal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek