Az édesburgonya nem rossz hozzávaló: béta-karotinban gazdag, mellette C-vitamin és B1-, B2-, B6- és E-vitamin-tartalma is jelentős. A többi zöldségféléhez képest viszonylag sok fehérje található benne, így tökéletes helye van a sütikben is.
Egy kis mandula is szépen mutat a tetején.vaaseenaa
Hozzávalók
- 40 deka édesburgonya megfőzve
- 1 mokkáskanál só
- 12 deka liszt
- 4 deka kakaópor
- 5 deka felolvasztott étcsokoládé
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 darab tojás
- 10 deka cukor
- 1 deci tej
Elkészítés:
Keverd el a tojást a cukorral, majd add hozzá egyenként a keverékhez az összes több hozzávalót, és jól dolgozd el. 180 fokos sütőben úgy 25-30 perc alatt süsd készre. Hidegen szeleteld.