Ezt a klassz, egészséges mogyorószószt egy rakás ételben felhasználhatod

Tésztákhoz, csirkenyársak mellé, egy kevés olajjal és citrommal salátaöntetnek, egy kis joghurttal zöldségmártogatósnak is kiváló ez a mogyorószósz, amit néhány perc alatt összedobsz, és legalább egy hétig eláll majd a hűtőben.

Érdemes is megtenned: a mogyoró és az abból készült vaj ugyanis sok kalóriát tartalmaz, ám nem ördögtől való hozzávaló. Lassú felszívódású alapanyag, ami a vércukor megemelése nélkül telít el, és nagyon izgalmassá tesz akár egy egyszerű zeller-alma salátát is. Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, egy kevés kéksajtot kockázz rá a mogyorós szósz mellé.

Csirkenyársak mellett is tökéletes.
Csirkenyársak mellett is tökéletes.luchezar

Hozzávalók

  • 1 közepes csésze mogyoróvaj
  • 0.5 darab lime héja és néhány csepp a levéből
  • 1 teáskanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 késhegynyi cayenne-bors
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál narancslé
Recept idők

Elkészítés:

Mindössze annyit kell tenned, hogy a hozzávalókat alaposan eldolgozod, majd megkóstolod, és ha szükséges, ízlés szerint sózod és borsozod. Jó sokáig eláll a hűtőben, így húsok mellett, tésztákon és saláták tetején is lesz alkalmad megkóstolni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek