Érdemes is megtenned: a mogyoró és az abból készült vaj ugyanis sok kalóriát tartalmaz, ám nem ördögtől való hozzávaló. Lassú felszívódású alapanyag, ami a vércukor megemelése nélkül telít el, és nagyon izgalmassá tesz akár egy egyszerű zeller-alma salátát is. Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, egy kevés kéksajtot kockázz rá a mogyorós szósz mellé.
Hozzávalók
- 1 közepes csésze mogyoróvaj
- 0.5 darab lime héja és néhány csepp a levéből
- 1 teáskanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 késhegynyi cayenne-bors
- ízlés szerint só és bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál narancslé
Elkészítés:
Mindössze annyit kell tenned, hogy a hozzávalókat alaposan eldolgozod, majd megkóstolod, és ha szükséges, ízlés szerint sózod és borsozod. Jó sokáig eláll a hűtőben, így húsok mellett, tésztákon és saláták tetején is lesz alkalmad megkóstolni.