És hogy bizonyítsuk, hogy az egész nem szükségszerűen egészségtelen fogás, nálunk zabphelyliszttel, xilittel és diabetikus lekvárral készült ez a finomság, amit akár desszertként, akár egy gazdag, reggeli brunch egyik fogásaként is bevethetsz, friss gyümölcsökkel.
Hozzávalók
- 25 deka mascarpone
- 25 deka natúr sajtkrém
- 1 kisebb üveg (diabetikus) eperlekvár
- 1 nagy bögre (zabpehely)liszt
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál cukor vagy xilit
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 bögre tej (hagyományos, 2,5 decis)
- 2 darab tojás
Ebből a mennyiségből akkor lesz klassz minitorta, ha a lehető legkisebb palacsintasütőt használod. Ha nagyobb van otthon, duplázhatod is a mennyiségeket.
Elkészítés:
Keverd össze a sajtkrémet a mascarponéval és ízlés szerint eperlekvárral, majd tedd félre. (Nálunk egy kis üvegnyi ment a krémbe.)
Az összes többi hozzávalót dolgozd el alaposan palacsintatésztává, majd süsd ki a vékony palacsintákat, és hagyd kihűlni. Amikor ezzel megvagy, rétegezd a krémmel, és már el is készültél. Tejszínhabbal, eperszeletekkel tálalhatod.