Olajos magvakkal még egészségesebb: diós-vörös áfonyás pulykafasírt

A fasírtban sok minden elfér – tudják ezt a bizonytalan kifőzdék üzemeltetői mellett azok is, akik szeretnék fogásaikhoz a lehető legtöbb egészséges hozzávalót belecsempészni. Ez a fasírt utóbbira jó példa: egy kis dióval és vörös áfonyával tesz az egészségünkért.

Ez a klassz, kicsit áfonyás fasírt finom nagyobb darabokban egy kevés majonézes szendvics közepén, de golyókat is készíthetsz mellé egy klassz édeskés-tejszínes karalábéfőzelék vagy egy fokhagymás-joghurtos padlizsánsaláta mellé. Ha van otthon petrezselyem, abból is adj a keverékhez, ha pedig az egzotikus ízekért rajongsz, egy kevés fahéjjal bolondítsd meg.

Petrezselyemmel és anélkül is finom.
Petrezselyemmel és anélkül is finom.Tatiana Volgutova

Hozzávalók 2 személyre

  • 35 deka darált pulykahús
  • 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
  • 0.5 bögre darált dió
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors és fahéj
  • 1 kisebb csokor apróra vágott petrezselyem
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan egymással a hozzávalókat, majd formázz belőlük golyókat, és forgasd meg egy kevés zsemlemorzsában őket. Süsd ki a fasítokat bő, forró olajban, közepes lángon. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek