Ez a klassz, kicsit áfonyás fasírt finom nagyobb darabokban egy kevés majonézes szendvics közepén, de golyókat is készíthetsz mellé egy klassz édeskés-tejszínes karalábéfőzelék vagy egy fokhagymás-joghurtos padlizsánsaláta mellé. Ha van otthon petrezselyem, abból is adj a keverékhez, ha pedig az egzotikus ízekért rajongsz, egy kevés fahéjjal bolondítsd meg.
Petrezselyemmel és anélkül is finom.Tatiana Volgutova
Hozzávalók 2 személyre
- 35 deka darált pulykahús
- 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
- 0.5 bögre darált dió
- 1 darab tojás
- ízlés szerint só, bors és fahéj
- 1 kisebb csokor apróra vágott petrezselyem
- 0.5 bögre zsemlemorzsa
Elkészítés:
Keverd el alaposan egymással a hozzávalókat, majd formázz belőlük golyókat, és forgasd meg egy kevés zsemlemorzsában őket. Süsd ki a fasítokat bő, forró olajban, közepes lángon.