Jöjjön egy kis szója, hogy ne mindig húst együnk: grillezett tofu egzotikus pácban

Ez a tofu klasszul elfér zöldséges egytálételekben, de akár saláták tetején is biztosítja az extra fehérjét.

Ha valami frisset és egzotikusat szeretnél, készíts mellé friss salátát zellerszárral és almával, és locsold meg az egészet egy mogyoróvajjal, mézzel, olívaolajjal készített szójaszószos dresszinggel. Ha még egyszerűbb köretet készítenél hozzá, grillezz ananászt citrommal, csilivel és mézzel.

Zöldséges egytálételekben is remek.
Zöldséges egytálételekben is remek.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka (füstölt) tofu
  • 1 kisebb csésze olívaolaj
  • 1 evőkanál halszósz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 darab biolime leve és héja
  • 1 evőkanál méz
  • 1 késhegynyi cayenne-bors
  • 1 kis kanál füstöltpaprika-por
  • 1 késhegynyi gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A tofun kívül minden hozzávalót dobj egy tálba, és alaposan keverd el. 

Vágd nagyobb csíkokra a tofut, majd pácold a keverékben legalább 2 órán át. Végül olajjal kenegesd meg, és a grillen süsd készre oldalanként 6-6 perc alatt. A maradék pác a hozzá kínált saláta önteteként is tökéletes lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek