Töltsd, amivel szeretnéd: prosciuttóval és cheddarral töltött rántott palacsinta

Egy kis adag maradék bolognai szósz vagy egy tejszínes erdeigomba-ragu is remek tölteléke lehet ennek a rántott palacsintának, amit mi most néhány aromás sonkaszelettel és sajttal töltöttünk meg.

Ha kirántod a palacsintákat, szuper ebéd lehet belőle – nem is kell más hozzá, csak egy egyszerű zöldsaláta, sárzeller, barack és egy jó kis mézes-joghurtos szósz. Az egész egy megunhatatlan, ismerős fogás, aminek egyik összetevője sem megosztó, így nyugodtan készítheted válogatós vendégeknek, vagy akár palacsintarajongó gyerekeknek is.

Akár a burrióhoz hasonlóan is feltekerheted.
Akár a burrióhoz hasonlóan is feltekerheted.Paul_Brighton

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 nagy evőkanál étolaj
  • 8 vékony szelet sonka
  • 8 vékony szelet cheddar sajt
  • a panírozáshoz zsemlemorzsa, tojás és liszt
Recept idők

Elkészítés:

Készíts palacsintatésztát a lisztből, tejből, tojásból és olajból, ízesítsd sóval és egy kevés cukorral, majd süss az adagból 8 palacsintát (vagy amennyit sikerül). Töltsd meg őket a sajt- és sonkaszeletekkel, és tekerd fel vagy hajtsd háromszögre a palacsintákat. (Fekete-erdei vagy olasz sonkákkal és más kedvenceddel is készítheted.) Forgasd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban, közepes lángon süsd meg néhány perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek