Ha kirántod a palacsintákat, szuper ebéd lehet belőle – nem is kell más hozzá, csak egy egyszerű zöldsaláta, sárzeller, barack és egy jó kis mézes-joghurtos szósz. Az egész egy megunhatatlan, ismerős fogás, aminek egyik összetevője sem megosztó, így nyugodtan készítheted válogatós vendégeknek, vagy akár palacsintarajongó gyerekeknek is.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 nagy evőkanál étolaj
- 8 vékony szelet sonka
- 8 vékony szelet cheddar sajt
- a panírozáshoz zsemlemorzsa, tojás és liszt
Elkészítés:
Készíts palacsintatésztát a lisztből, tejből, tojásból és olajból, ízesítsd sóval és egy kevés cukorral, majd süss az adagból 8 palacsintát (vagy amennyit sikerül). Töltsd meg őket a sajt- és sonkaszeletekkel, és tekerd fel vagy hajtsd háromszögre a palacsintákat. (Fekete-erdei vagy olasz sonkákkal és más kedvenceddel is készítheted.) Forgasd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban, közepes lángon süsd meg néhány perc alatt.