10 kedvenc ételünk új ruhában

Olvasási idő kb. 4 perc

Valószínűleg mindenkinek vannak olyan kedvencei, amikből akár mindennap enne. Persze akkor már nem biztos, hogy akkora kedvencek maradnának, mert egy hét alatt simán megunnánk. Az alábbi összeállításban olyan abszolút közönségkedvenc fogásokat és édességeket gyűjtöttünk össze, amik egy kis csavarral, izgalmas tuninggal tovább maradhatnak érdekesek.

A töltött burgonya egy adag lazacos krémmel lehet még érdekesebb, kedvenc Twixünk pedig házi változatban is finom, ráadásul egészségesebben is elkészülhet. Ha csak egy melegszendvicsre van időd, a camembert-est érdemes kipróbálnod fügeszeletekkel, ha pedig palacsintából készítenél extra változatot, matchával és fehércsoki-krémmel tálald!

Egy kekszes réteg, egy karamelles és egy kevés csoki – így készül egyik kedvencünk, a Twix, amit azért a boltinál egészségesebb változatban is összedobhatunk úgy, hogy az ízvilága a régi marad. 

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan a töltött krumpli, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe. 

Mindig jó egy-egy olyan étel, ami mellé csak egy szelet egyszerű húst kell sütni, hogy a húsrajongók is jóllakjanak, és csak egy marék zöldfűszer és füstölt sajtos mártás elég ahhoz, hogy a vegák is boldogan falják. Ez a francia rakott krumpli pont ilyen.

Ebben a húsmentes változatban ugyanolyan finom ez a kínai étel, mintha egyenesen az étteremből érkezett volna. Ha haladó vagy a konyhában, a szejtánt te magad is egyszerűen összedobhatod otthon. 

Nem mintha a sajtos-tejfölös lángos ne lenne az univerzum legjobb étele, de ebben a különleges változatban is érdemes adni neki egy esélyt. Csak egy kis juhtúrót és friss kaprot kell kanalaznod a tejfölbe, majd mehet rá a felfoghatatlan adag reszelt trappista, és máris új arcát ismerheted meg a klasszikusnak.

Minden brownie esetében fontos szabály, hogy ne spórolj az étcsokin: kerüljön bele a legjobb minőségű, mert ez adja majd meg a süti alapízét. Ha még finomabbá szeretnéd tenni, egy kis kanál só és egy adag ristretto, azaz jó erős kávé fog segíteni – ahogy nagyjából minden csokis sütin. Így lesz az oké, még egy csokis sütiből, mit tettél ebbe, Marikám? klasszikus. 

Aki a sütit szereti, az a csokit is biztosan szereti, ezért jó ötlet triplacsokis sütikkel lekenyerezni a családot és a társaságot. Ilyenkor nem jön elő, hogy én nem szeretem zselatint/málnát/túrót vagy az élesztős dolgokat: a Nutella segít, hogy az egész tuti siker legyen. 

Így lesz a gombapaprikásból egészen újszerű fogás. Készítsd most csiperke helyett egy kevés erdei gombával elkeverve, adj a tejfölhöz egy kis kanál juhtúrót, a nokedlihez pedig egy csokor friss kaprot, így még finomabb lesz a végeredmény. 

Ebben a palacsintában a sűrű, fehér csokis krémhez nemcsak színben illenek jól a friss, fagyasztva szárított gyümölcsök meg a koktélcseresznye, hanem az ízén is sokat dobnak. 

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel menőzhetsz a család és a vendégek előtt. A camembert – ahogy általában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek