Nem csak a kukorica és a tejföl adja a mexikói hangulatot: a húsos raguba bazsalikom helyett fokhagyma, római kömény és Cayenne-bors került. Így lett az egészből egy kicsit csípős, kicsit egzotikus és nagyon sajtos fogás.
Hozzávalók 3 személyre
- 15 deka lereszelt trappista sajt
- 9 darab lasagnelap
- 5 gerezd felaprított fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, cayenne-bors
- 40 deka (hámozott) paradicsom felkockázva
- 1 deci tejszín
- 1 darab felkockázott vöröshagyma
- 4 deci tejföl
- 10 deka csemegekukorica
- 2 evőkanál olívaolaj
- 40 deka darált sertéshús
- ízlés szerint római kömény
Elkészítés:
Fonnyaszd néhány percig a forró olajon a vöröshagymát, majd mehet hozzá a hús és a fokhagyma is. Ízesítsd sóval és borssal, add hozzá a fűszereket, majd keverd el a kissé összevágott paradicsomkonzervvel és a tejszínnel. Adj neki fedő nélkül legalább 5-10 percet, majd add hozzá a kukoricát is.
Kezdd el rétegezni egy jénaiban a lapokat úgy, hogy alulra és a tetejére is egy kevés szósz kerüljön. Ha ezzel megvagy, kanalazd az egész tetejére a tejfölt, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd készre 35 perc alatt.