Ha nehéz ételek előtt tálalod, maradjon csak az almacsipsz a tetején, így jut hely még akár tartalmasabb sülteknek is a könnyű leves után.
Frissen sült csirkehússal tálald.OksanaKiian
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb fej felkockázott zeller
- 5 deci alaplé
- 2 deci tejszín
- só és bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál barna cukor
- 2 nagyobb darab hajszálvékonyan felszeletelt alma
- 1 evőkanál cukor
- 0.5 darab citrom leve
- 1 teáskanál kurkuma
Elkészítés:
Tedd fel a zellerkockákat főni az alaplében, és add hozzá az alma negyedét is. Amikor megpuhult, botmixerrel pürésítsd, add hozzá a tejszínt, és ízesítsd a fűszerekkel.
Az almacsipszhez az almákat citrommal és cukorral ízesítsd, tedd egy sütőpapírra, és úgy 130 fokon egy órán át süsd úgy, hogy félidőben megfordítod a szeleteket.