Kurkumás zellerkrémleves almacsipsszel: tálald egy kevés frissen sült csirkehússal

Ha egyszerű vacsorát dobnál össze ebből a zelleres levesből, tálald fokhagymás hússzeletekkel. A végeredmény arra is alkalmas, hogy egy kicsit újabb, izgalmasabb formában kóstold meg a csirkemellet.

Ha nehéz ételek előtt tálalod, maradjon csak az almacsipsz a tetején, így jut hely még akár tartalmasabb sülteknek is a könnyű leves után.

Frissen sült csirkehússal tálald.
Frissen sült csirkehússal tálald.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb fej felkockázott zeller
  • 5 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 2 nagyobb darab hajszálvékonyan felszeletelt alma
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a zellerkockákat főni az alaplében, és add hozzá az alma negyedét is. Amikor megpuhult, botmixerrel pürésítsd, add hozzá a tejszínt, és ízesítsd a fűszerekkel. 

Az almacsipszhez az almákat citrommal és cukorral ízesítsd, tedd egy sütőpapírra, és úgy 130 fokon egy órán át süsd úgy, hogy félidőben megfordítod a szeleteket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek