Készítheted erdei gombákkal vagy csiperkével, a lényeg, hogy apró darabokra vágd vagy törd az aprítógéppel, és sok-sok fűszerrel tedd még izgalmasabbá a ragut. Ha erdei gombákkal készül, aromás sajtok helyett inkább mozzarellaszeleteket olvassz a tetejére.
Hozzávalók 3 személyre
- 40 deka aprítógéppel összetört csiperkegomba
- 40 deka paradicsomkonzerv (kissé feldarabolva)
- 2 deci tejszín
- 9 darab lasagnelap
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 20 deka felszeletelt mozzarella
- 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál lereszelt parmezán
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
- 4 deci tej
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Párold néhány percig a forró olajon a hagymát, majd dobd rá a gombát, és fűszerezd sóval, borssal és az olasz fűszerekkel. Ezek után mehet hozzá a paradicsom és a tejszín, majd adj neki fedő nélkül néhány percet.
A besamelhez dobd a forró vajra a lisztet, majd néhány keverés után a tejet és a parmezánt is add hozzá. Ha elkészültél, kezdd el rétegezni egy jénaiban az emeleteket. A tetejére öntsd a besamelt, és arra tedd a mozzarellaszeleteket. Sütőben, 35 perc alatt süsd puhára.