Lasagne vega, zöldséges változatban: gombával és parmezánnal

Nincs is jobb azoknál a könnyű, húsmentes ételeknél, aminek elfogyasztása után nem érezzük, hogy valami rendes étel is jöhetne már. Ez a gombás lasagne remekül laktat, és az extra parmezán és bazsalikom is jót tesz neki.

Készítheted erdei gombákkal vagy csiperkével, a lényeg, hogy apró darabokra vágd vagy törd az aprítógéppel, és sok-sok fűszerrel tedd még izgalmasabbá a ragut. Ha erdei gombákkal készül, aromás sajtok helyett inkább mozzarellaszeleteket olvassz a tetejére.

Egy kis bazsalikom jól mutat a tetején.
Egy kis bazsalikom jól mutat a tetején.ARTindividual

Hozzávalók 3 személyre

  • 40 deka aprítógéppel összetört csiperkegomba
  • 40 deka paradicsomkonzerv (kissé feldarabolva)
  • 2 deci tejszín
  • 9 darab lasagnelap
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 20 deka felszeletelt mozzarella
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál lereszelt parmezán
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 deci tej
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Párold néhány percig a forró olajon a hagymát, majd dobd rá a gombát, és fűszerezd sóval, borssal és az olasz fűszerekkel. Ezek után mehet hozzá a paradicsom és a tejszín, majd adj neki fedő nélkül néhány percet. 

A besamelhez dobd a forró vajra a lisztet, majd néhány keverés után a tejet és a parmezánt is add hozzá. Ha elkészültél, kezdd el rétegezni egy jénaiban az emeleteket. A tetejére öntsd a besamelt, és arra tedd a mozzarellaszeleteket. Sütőben, 35 perc alatt süsd puhára. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek