A különleges kombinációk kedvelői imádni fogják ezt az egzotikus, kissé keleti hangulatú gyümölcsös párost, ami a barna rizsnek és a pulykahúsnak köszönhetően még egészségesebb is lesz a megszokott, magyaros ételeinknél.
Hozzávalók
A rizshez
- 1 bögre barna rizs (hagyományos, 2,5 decis)
- 2 bögre alaplé
- 2 szelet felkockázott ananász
- 1 kisebb csésze aranymazsola
- 1 marék felaprított menta
- 1 deci fehérbor
- 1 marék kissé megpirított földimogyoró
- 1 evőkanál vaj
A fasírtgolyókhoz
- 40 deka darált pulykahús
- ízlés szerint só, bors, fahéj, római kömény
- 1 darab vízbe áztatott zsemle
- 1 kisebb csokor felaprított petrezselyem
Elkészítés:
Forgasd át a vajon a barna rizst, majd öntsd fel a borral, és ha kissé elpárolgott, mehet rá az alaplé. Ebben puhítsd meg legalább 45 perc alatt kis lángon, majd keverd el benne a mogyorót, a friss mentát és a gyümölcsöket is.
A fasírthoz hagyományos módon dolgozz el egymással minden hozzávalót, formázz belőle golyókat, és bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára.