Különleges vacsora lesz: gyümölcsös rizs barna rizsből fahéjas pulykafasírttal

Az édes és a sós klasszikus páros együtt, tudja ezt mindenki, aki egy csipet sót is tesz a süteményekbe, szereti a húsokat gyümölcsraguval, vagy az amerikai palacsintát sós vajjal. Éppen ettől lesz nagyon finom ez az egyszerű fogás is.

A különleges kombinációk kedvelői imádni fogják ezt az egzotikus, kissé keleti hangulatú gyümölcsös párost, ami a barna rizsnek és a pulykahúsnak köszönhetően még egészségesebb is lesz a megszokott, magyaros ételeinknél.

Dióval, pekándióval is feldobhatod.
Dióval, pekándióval is feldobhatod.nata_vkusidey

Hozzávalók

A rizshez

  • 1 bögre barna rizs (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 bögre alaplé
  • 2 szelet felkockázott ananász
  • 1 kisebb csésze aranymazsola
  • 1 marék felaprított menta
  • 1 deci fehérbor
  • 1 marék kissé megpirított földimogyoró
  • 1 evőkanál vaj

A fasírtgolyókhoz

  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, római kömény
  • 1 darab vízbe áztatott zsemle
  • 1 kisebb csokor felaprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd át a vajon a barna rizst, majd öntsd fel a borral, és ha kissé elpárolgott, mehet rá az alaplé. Ebben puhítsd meg legalább 45 perc alatt kis lángon, majd keverd el benne a mogyorót, a friss mentát és a gyümölcsöket is. 

A fasírthoz hagyományos módon dolgozz el egymással minden hozzávalót, formázz belőle golyókat, és bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek