Csak egy adag omlett kell és egy kis olvadt emetáli a tökéletes végeredményhez. Ebből a szendvicsből akár reggeli, akár utazós, gyors ebéd is készülhet – egy ilyen tartalmas változattal kora estig biztosan kihúzod.
Hozzávalók 1 személyre
- 2 darab tojás
- ízlés szerint só és bors
- 2 szelet ementáli
- 1 nagyobb darab croissant
- 1 evőkanál majonéz
- 1 marék rukkola
- 0.5 darab felcsíkozott kaliforniai paprika
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Keverd el alaposan a tojást, ízesítsd sóval és borssal, majd kis lángon, fedő alatt süsd néhány percig egy kevés olajon. Amikor elkészült, tedd az egyik felére a sajtszeleteket, és hajtsd félbe. (Ha van időd, néhány karika sült chorizo is kerülhet bele.)
A kenyereket kend meg a majonézzel, tedd rá az omlettet, majd a zöldségeket is. Ha azonnal elfogyasztod, még fiomabb, ha mielőtt megtöltöd, egy kicsit megpirítod a croissantszeleteket.