Nálunk a csípős-édes ízesítés vált be egy kis sóval, de ha szeretnéd, köményes, borsos, de akár olaszos falatokat is készíthetsz belőle. Szuper délutáni snack, ami néhány szelet datolyával és savanykás aszalt szilvával a legfinomabb.
Fűszerezd a kedvenceiddel.JacobVanHouten
Hozzávalók 2 személyre
- 25 deka kesudió
- 1 tojásfehérje
- ízlés szerint őrölt kömény, füstöltpaprika-por, méz, cayenne-bors és só
- 1 csésze datolya- és aszaltszilva-szelet (elhagyható)
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
Verd fel villával kissé a tojásfehérjét a mézzel, majd mehetnek bele ízlés szerint a fűszerek és a só. Ebben forgasd meg a magvakat, majd terítsd egy tespibe, és süsd negyedórán át. Ezek után hagyd kihűlni a tepsiben, majd keverd el benne a szárított gyümölcsöket.