Tartalmas, húsmentes szendvics lesz belőle, amit friss paradicsomszeletekkel, hagymakarikákkal és szeletelt olívával is feldobhatsz. Ha egyféle sajt nem elég, egy-egy nagy szelet mozzarellát olvassz a tetejére.
Hozzávalók 2 szelethez
A szendvicshez
- 2 nagyobb szelet padlizsán
- 2 nagyobb szelet rozskenyér
- 6 vékony szelet mozzarella
- 2 evőkanál fokhagymás olaj
- só és bors ízlés szerint
A szószhoz
- 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
- 2 teáskanál ketchup
- ízlés szerint só, bors és fahéj
Elkészítés:
Kend meg olajjal a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd, majd grillezd őket puhára néhány perc alatt.
Amíg sül, keverd el egymással alaposan a paradicsomos szósz hozzávalóit, és kend meg vele a kenyereket. Erre mehetnek majd az elkészült padlizsánszeletek és arra a sajt. Tedd a sütőbe, és várd meg, amíg a sajt alaposan megpuhul – ekkor már el is készültek. Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.