Édes és sós tökéletes párosa: gofri csirkével és juharsziruppal

A tengerentúlon teljesen megszokott gyorsétel a csirke juharsziruppal és gofrival, ami nálunk egy gyors és egyszerű változatban készült el. Ha nem ragaszkodsz a megszokott kombinációkhoz, és imádod például a kissé édes, kínai mázas, szezámmagos csirkét, akkor ezt is szeretni fogod.

Amíg a gofri sül, dobd be a paprikás-fokhagymás csirkefalatokat az olajba, így épp egyszerre készülnek majd el. Tálalj mellé friss salátát majonézes vagy mézes-mustáros öntettel, és tökéletes, gyors ebéd (vagy brutál reggeli, esetleg minden mindegy vacsora) lehet belőle bármelyik évszakban.

A csirke? Jó! A gofri? Jó! A juharszirup? Jó!
A csirke? Jó! A gofri? Jó! A juharszirup? Jó!bhofack2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 4 kisebb darab csirkemellszelet
  • só és bors ízlés szerint
  • a panírozáshoz tojás, liszt és zsemlemorzsa (kukoricapehelybe is panírozhatod)
  • 4 nagy evőkanál juharszirup
  • 0.5 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

Készíts sűrű tésztát a gofrihoz a lisztből, vajból, tojásokból és a tejből, majd add hozzá a sütőport, és ízesítsd cukorral meg egy kis sóval. 

Sózd és borsozd, majd panírozd a csirkét a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd süsd ki néhány perc alatt forró olajban a szeleteket. 

Ha ezzel megvagy, süsd ki a gofrikat, és tálald a csirkével és a juharsziruppal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek