Nemcsak tartalmas, de tök jól szállítható fogás lesz belőle, amihez a szójaszósszal felturbózott mogyoróvaj mellé már csak a csirke, egy vékony szelet ananász és néhány hatalmas salátalevél kell. Tökéletes, különleges és tartalmas szendvics, amiből a munkahelyeden is lehet klassz ebéd – akár melegítés nélkül is.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb teáskanál puha mogyoróvaj
- 2 nagy szelet kalács vagy kenyér
- 2 darab vékony szelet ananász
- 3 evőkanál olaj
- ízlés szerint só és cayenne-bors
- 2 kisebb darab csirkemell szelet
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 csésze reszelt trappista
Elkészítés:
Ha egy kicsit több időd van, hagyd állni pár órán át a fokhagymás joghurtban a csirkeszeleteket sütés előtt. Ha viszont azonnal szeretnél valami finomat, csak olajozd be a húst és az ananászszeleteket, utóbbiakat egy kevés csilivel, a csirkét pedig sóval és borssal ízesítsd. Süsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben, ne túl magas hőfokon.
A kenyereket közben kend meg a szójaszósszal elkevert mogyoróvajjal, arra mehetnek a hússzeletek, majd rá az ananász és a sajt. Tedd a sütőbe, és addig hagyd benne, amíg a sajt elolvad. Ha egy kicst több időd van, füstölt paprikás panírral is próbáld ki a csirkét.