Kezdődhet a féktelen tömegelés: mogyoróvajas-csirkés melegszendvics

Ha már egy kicsit unod a kolbászos szenyát és a sonkás-sajtosat, miért ne próbálnád ki kedvenc mogyoróvajad egy adag frissen sült fokhagymás csirkével akár szendvicsekben is? Na ugye.

Nemcsak tartalmas, de tök jól szállítható fogás lesz belőle, amihez a szójaszósszal felturbózott mogyoróvaj mellé már csak a csirke, egy vékony szelet ananász és néhány hatalmas salátalevél kell. Tökéletes, különleges és tartalmas szendvics, amiből a munkahelyeden is lehet klassz ebéd – akár melegítés nélkül is.

Csirkés szenya a legfölsőbb szinteken.
Csirkés szenya a legfölsőbb szinteken.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb teáskanál puha mogyoróvaj
  • 2 nagy szelet kalács vagy kenyér
  • 2 darab vékony szelet ananász
  • 3 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só és cayenne-bors
  • 2 kisebb darab csirkemell szelet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csésze reszelt trappista
Recept idők

Elkészítés:

Ha egy kicsit több időd van, hagyd állni pár órán át a fokhagymás joghurtban a csirkeszeleteket sütés előtt. Ha viszont azonnal szeretnél valami finomat, csak olajozd be a húst és az ananászszeleteket, utóbbiakat egy kevés csilivel, a csirkét pedig sóval és borssal ízesítsd. Süsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben, ne túl magas hőfokon. 

A kenyereket közben kend meg a szójaszósszal elkevert mogyoróvajjal, arra mehetnek a hússzeletek, majd rá az ananász és a sajt. Tedd a sütőbe, és addig hagyd benne, amíg a sajt elolvad. Ha egy kicst több időd van, füstölt paprikás panírral is próbáld ki a csirkét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek