Egy-egy szelet friss, fekete-erdei sonka a tetején és egy kevés durvára őrölt színesbors-keverék teheti még izgalmasabbá ezt a gyümölcsös szendvicset. Jó tartalmas, sűrű rozskenyérszeleteken a legfinomabb az almás-sajtos feltét.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagy szelet rozskenyér
- 1 darab vékony szeletekre vágott alma
- 1 bögre reszelt alpesi füstölt sajt
- 1 mokkáskanál durvára tört rózsabors
- 1 evőkanál puha vaj
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál natúr krémsajt
- 4 szelet bacon (elhagyható)
Elkészítés:
Két szelet kenyérrel és egyszerű melegszendvicsként is készítheted ezt a fogást. Karamellizáld a cukrot kis lángon, dobj mellé egy evőkanál vajat, egy fél mokkáskanál sót, és ebben puhítsd meg néhány perc alatt az almaszeleteket.
A bacont rácson süsd ropogósra a sütőben, a kenyeret közben kend meg a natúr sajtkrémmel – erre tedd majd a szalonnát, az almaszeleteket és végül sajtot. Sütőben, maximum 10 perc alatt elkészül, ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy megszórd egy kevés durvára tört rózsaborssal.
Ha még ennél is kevesebb idő alatt csinálnál valami finomat, piríts kenyeret és baconszeleteket a sütőben néhány perc alatt, és ha elkészültek, készíts belőlük szendvicset friss almaszeletekkel és füstölt vagy camembert sajttal.