A bagel egy középen lyukas, kör alakú péksütemény, aminek tésztáját először forró vízben rövid ideig főzik néhány percig, csak utána sütik meg. Általában úgy tartják, hogy a tengerentúlról érkezett, de ami onnan érkezett, az sokszor Európából került oda. A bagel is inkább lengyel, mint amerikai – ezt a péksüteményt eredetileg Kelet-Európában, zsidó közösségekben készítették.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab bagel
- 2 teáskanál majonéz
- 1 csésze lereszelt ementáli sajt
- 2 nagy szelet apróra vágott füstöltlazac-szelet
- 4 közepes darab apróra vágott savanyú uborka
- 3 evőkanál natúr sajtkrém
- ízlés szerint kapor, só és fehér bors
Elkészítés:
Felezd el a bageleket, kend meg majonézzel, és szórd rá a sajtot, majd mehet a sütőbe a tetejével együtt.
Közben keverd el a sajtkrémet az uborkával és a lazaccal, és fűszerezd. Ha megolvadt a sajt, kanalazd a forró péksütemények közepébe, majd helyezd rá a tetejét is.