Az otthon készült szejtánhoz a sikért és egy evőkanál lisztet egy nagyobb keverőtálban dolgozd össze hideg vízzel, sóval és bármilyen fűszerrel, füstös vagy hagyományos ízesítővel. Az így kapott masszát formázd henger alakúra, és egy nagyobb lábosban, forró, sós vízben úgy 45 perc alatt főzd puhára. 10 deka sikérenként úgy 1 deci vízzel számolj – a lényeg, hogy a végeredmény egy ruganyos tésztává összeállt massza legyen.
Hozzávalók 2 személyre
A szezámmagos falatokhoz
- 3 nagy evőkanál pirított szezámmag
- 30 deka felkockázott szejtán
- ízlés szerint só, bors, gyömbér, szegfűszeg
- 9 nagy evőkanál liszt
- 1 csésze ketchup
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 evőkanál olaj (és a sütéshez)
- 0.5 zacskó sütőpor
- 2 darab tojás
- 1.5 deci víz
A káposztasalátához
- 40 deka lereszelt káposzta
- 3 evőkanál méz
- ízlés szerint bors, csilipor, só
- 3 evőkanál fehérborecet
- 3 deci víz
Elkészítés:
A bundához a lisztet, a tojást, a sót, az étolajat és a sütőport keverd össze annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapj. Mártsd bele a felkockázott szejtándarabokat, majd bő olajban süsd aranybarnára.
A mézet keverd el a fűszerekkel és a ketchuppal, sózd meg, majd forgasd bele az elkészült falatokat. Ezek után szórd meg szezámmaggal.
A káposztasalátához csak annyi dolgod lesz, hogy a lereszelt káposztát besózod, majd amíg áll egy kicsit a sóban, elkészíted az ecetes, csilis és mézes öntetet úgy, hogy alaposan összekevered a hozzávalókat. Kóstold meg, és ha kellőképpen fűszeres a lé, öntsd a salátára, majd ha teheted, tedd a hűtőbe, és hagyd benne állni néhány órán át.