Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

Nem kell teljesen megsütnöd, elég, ha egy-egy szelet rozskenyeret pirítasz jó forróra, és arra teszed a sajtot, majd a vékonyra vágott fügeszeleteket. Egy kis rózsabors, rukkola és méz klasszul feldobja, arra kell csak figyelned, hogy az egészet tálalás előtt rakd össze, mert az idő nem tesz jót neki. Reggelire, vacsorára és vendégek vakítására is tökéletes. 

Többféle sajttal finom.
Többféle sajttal finom.Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 szelet camambert sajt
  • 2 teáskanál méz
  • ízlés szerint só, őrölt kömény és rózsabors
  • 2 darab vékonyra felszeletelt füge
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg majonézzel a szendvicseket, majd mehet rá egy-egy sajtszelet, arra pedig őrölt kömény és rózsabors. Tedd az előmelegített sütőbe, és amikor a sajt felolvadt, locsold meg vékonyan mézzel, és helyezd rá a fügeszeleteket. Különleges és gyors vega vacsora lesz belőle.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek