Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

Nem kell teljesen megsütnöd, elég, ha egy-egy szelet rozskenyeret pirítasz jó forróra, és arra teszed a sajtot, majd a vékonyra vágott fügeszeleteket. Egy kis rózsabors, rukkola és méz klasszul feldobja, arra kell csak figyelned, hogy az egészet tálalás előtt rakd össze, mert az idő nem tesz jót neki. Reggelire, vacsorára és vendégek vakítására is tökéletes. 

Többféle sajttal finom.
Többféle sajttal finom.Fotó: Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 szelet camambert sajt
  • 2 teáskanál méz
  • ízlés szerint só, őrölt kömény és rózsabors
  • 2 darab vékonyra felszeletelt füge
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg majonézzel a szendvicseket, majd mehet rá egy-egy sajtszelet, arra pedig őrölt kömény és rózsabors. Tedd az előmelegített sütőbe, és amikor a sajt felolvadt, locsold meg vékonyan mézzel, és helyezd rá a fügeszeleteket. Különleges és gyors vega vacsora lesz belőle.

A Super Bowlhoz dobozban sült camembert dukál
A Super Bowlhoz dobozban sült camembert dukál

Nem csak a pattogatott kukorica alkalmas arra, hogy meccsnézés közben valamit falatozzunk. Videó.

Tovább »

Még több recept

Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

február29., 11:24

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

április4., 07:53

Kedvenc reggelink: omlettes reggeli szendvics croissant-ban, kaliforniai paprikával

Frissen és hidegen is klassz ez az omlettes szendvics, ami jó sok zöldséggel és zöldfűszerrel nemcsak finomabb, de jóval egészségesebb is lesz. Nálunk rukkola és kaliforniai paprika került bele, de szuper jégsalátával és paradicsommal is.

március1., 09:20

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

március29., 06:00

Ez a medvehagymás burgonyasaláta igazi tavaszi ízekkel dobja fel az ebédet

A majonézes burgonyasalátánál nincs is jobb alap a konyhai kreativitás kibontakoztatásához: ahogy egy nagy adag gránátalma, úgy egy csokor friss, apróra vágott medvehagyma is jól áll neki.

április6., 06:00

Így készíthetsz egyszerűen egy jó kis retró lekváros buktát

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

április2., 06:00

Mustra