Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

Nem kell teljesen megsütnöd, elég, ha egy-egy szelet rozskenyeret pirítasz jó forróra, és arra teszed a sajtot, majd a vékonyra vágott fügeszeleteket. Egy kis rózsabors, rukkola és méz klasszul feldobja, arra kell csak figyelned, hogy az egészet tálalás előtt rakd össze, mert az idő nem tesz jót neki. Reggelire, vacsorára és vendégek vakítására is tökéletes. 

Többféle sajttal finom.
Többféle sajttal finom.Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 szelet camambert sajt
  • 2 teáskanál méz
  • ízlés szerint só, őrölt kömény és rózsabors
  • 2 darab vékonyra felszeletelt füge
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg majonézzel a szendvicseket, majd mehet rá egy-egy sajtszelet, arra pedig őrölt kömény és rózsabors. Tedd az előmelegített sütőbe, és amikor a sajt felolvadt, locsold meg vékonyan mézzel, és helyezd rá a fügeszeleteket. Különleges és gyors vega vacsora lesz belőle.

kapcsolódó A Super Bowlhoz dobozban sült camembert dukál
A Super Bowlhoz dobozban sült camembert dukál

Nem csak a pattogatott kukorica alkalmas arra, hogy meccsnézés közben valamit falatozzunk. Videó.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

július12., 10:24

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

2020. augusztus20., 06:04

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

október18., 11:24

Ha gyors vacsorát készítenél hús nélkül, süss camembert sajtot és tálald gyümölcsraguval

Ünnepek környékén több áruházban is kapható a nem túl édes és nagyon gyümölcsös vörösáfonya-szósz, de akár te magad is egyszerűen elkészítheted a sült camembert mellé. Nem is kell hozzá más, csak néhány friss zellerszár és pár szelet puha, kovásszal készült kenyér.

2020. december25., 06:28

Egy nagy szelet rozskenyéren az igazi ez a klassz tonhalas melegszendvicskrém

Nálunk a tonhal mellé gyakran kerül egy kevés aszalt paradicsom és olíva, most sem történt másként.

2020. június21., 06:00

Mustra