Melegszenya-előkelőség: rózsaborsos melegszendvics camembert sajttal, fügével és mézzel

Ha már unod a megszokott melegszendvicseket, ezzel jaszkarizz a család és a vendégek előtt! A camembert – ahogy átalában a többi sajtféle is – tök jól bírja a gyümölcsöket és akár a mézet is.

Nem kell teljesen megsütnöd, elég, ha egy-egy szelet rozskenyeret pirítasz jó forróra, és arra teszed a sajtot, majd a vékonyra vágott fügeszeleteket. Egy kis rózsabors, rukkola és méz klasszul feldobja, arra kell csak figyelned, hogy az egészet tálalás előtt rakd össze, mert az idő nem tesz jót neki. Reggelire, vacsorára és vendégek vakítására is tökéletes. 

Többféle sajttal finom.
Többféle sajttal finom.Fotó: Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 szelet camambert sajt
  • 2 teáskanál méz
  • ízlés szerint só, őrölt kömény és rózsabors
  • 2 darab vékonyra felszeletelt füge
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg majonézzel a szendvicseket, majd mehet rá egy-egy sajtszelet, arra pedig őrölt kömény és rózsabors. Tedd az előmelegített sütőbe, és amikor a sajt felolvadt, locsold meg vékonyan mézzel, és helyezd rá a fügeszeleteket. Különleges és gyors vega vacsora lesz belőle.

A Super Bowlhoz dobozban sült camembert dukál
A Super Bowlhoz dobozban sült camembert dukál

Nem csak a pattogatott kukorica alkalmas arra, hogy meccsnézés közben valamit falatozzunk. Videó.

Tovább »

Még több recept

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

június24., 06:00

Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

november26., 06:16

Különleges szendvics vegáknak padlizsánnal, fahéjjal és mozzarellával

A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!

február29., 12:04

A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

február27., 10:40

Ez az angol karácsonyi puding lesz az ünnepi menü koronája

Nem egy nehezen elkészíthető desszert, inkább gazdag és izgalmas, tökéletes pedig akkor lesz, ha a mellé kínált tejszínhabot egy kevés konyakkal és narancshéjjal is ízesíted.

november25., 06:24

Valami új, valami régi, valami kék: medvehagyma-saláta camembert-rel és szilvás öntettel

A medvehagyma friss, pikáns aromája mellett nincs is jobb, mint néhány falat camembert sajt, körte és egy kis szilvás öntet. Ha hedonista módban vagy, sült baconkockákkal hintsd meg a tetejét, a kiolvadt szalonnazsírt pedig az öntethez használd fel!

április7., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.