Próbálj ki valami különlegeset: palacsinta matchával és fehércsokikrémmel

Szerintem akkor szerencsés a különlegességeket kipróbálni, ha azok nem fura, felismerhetetlen ételek lesznek az asztalon, hanem olyasmik, amiknek nagyon is van értelme, például mert egy-egy új arcát mutatják meg megszokott fogásainknak. Ez a matchaporral ízesített palacsinta pont ilyen – egy jól ismert kedvencünkön csavar egy keveset úgy, hogy az egész még ismerős, mégis nagyon új és izgalmas desszert lesz.

A sűrű, fehér csokis krémhez nemcsak színben illenek jól a friss, fagyasztva szárított gyümölcsök, de még a koktélcseresznye is, hanem az ízén is sokat dob. Ha a gyümölcsökben nem hiszel, egy (bio) lime levét és héját add a krémhez, azzal is nagyon finom lesz. Egyenként is tálalhatod, de nagyon látványos palacsintatorta is készülhet belőle. 

Palacsintatortaként is tálalhatod.
Palacsintatortaként is tálalhatod.Fotó: Lena_Zajchikova

Hozzávalók 2 adaghoz:

A palacsintákhoz

  • 15 deka liszt
  • 1.5 deci tej
  • 1 deka matchapor
  • 2 darab tojás
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 deci szóda
  • 1 teáskanál olaj

A krémhez

  • 10 deka sajtkrém
  • 1 csipet
  • 5 deka felolvasztott fehér csoki
  • 3 deka lereszelt fehér csoki
  • 1.5 deci felvert habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a palacsinta hozzávalóit, majd egy kevés olajon süsd ki. A krémhez dolgozd el alaposan a hozzávalókat egymással, majd töltsd a már kissé langyos palacsintákba. Ha még édesebbre szeretnéd, egy csapott evőkanál porcukrot is adj hozzá.

A matcha tea jótékony és káros hatásai nyomában
A matcha tea jótékony és káros hatásai nyomában

Mi az: fűzöld és minden problémádra jó? Bizony, az új szuperital, a matcha tea.

Tovább »

Még több recept

Ez a vegán curry nálunk thai hangulatban készült

Citromfüves rizzsel nincs is ennél izgalmasabb, könnyű fogás, ami egyrészt húsmentes, másrészt gyors, de abban is segít, hogy a tél közeledtével egy kicsit több vitamin jusson a szervezetedbe.

október22., 06:04

A mentaszósz minden vörös hús mellett príma, így készítheted el a legegyszerűbben!

Ne gondold, hogy csak a bárány mellett lesz finom, nyugodtan tálald bármelyik sült mellé egy kevés burgonyapürével és gravyvel.

október23., 06:04

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

október21., 06:16

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves, tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

Ez a kínai hangulatú marhahúsos fogás a kedvencünk idén ősszel

Szeretjük, mert nincs vele sok gond, és mert a legválogatósabb családtag is megeszi ezt a narancsos marhahúst, amit tojásos rizzsel tálaltunk és friss zöldfűszerekkel dobtunk fel.

október23., 06:04

Ha valami izgalmasat készítenél: palacsintatorta tejszínnel és matchás krémsajttal

Ez a japán hangulatú palacsintatorta mindössze néhány összetevőből készül, és nagy konyhatündérnek sem kell lenned ahhoz, hogy összekeverd ezt az egyszerű tölteléket hozzá.

július30., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.