Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

Azért nem kell messziről elkerülnünk a krumplit, főleg nem ezt az olaj nélkül, sütőben sült változatot. Klassz káliumforrás: egyetlen darab a napi káliumszükségletünk közel negyedét tartalmazza. A káliumnak szerepe van a vérnyomás szabályozásában, mellette hozzájárul az egészséges vércukorszint és csontsűrűség fenntartásához is. 

Lazacdarabokkal és újhagymával díszítheted.
Lazacdarabokkal és újhagymával díszítheted.Alleko

Hozzávalók

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 közepes doboz natúr sajtkrém (15-20 deka)
  • 10 deka apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 3 kisebb darab apróra vágott savanyú uborka
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 nagyobb evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez csak dolgozd el alaposan a sajtkrémet a hallal, az uborkával, majd sózd, borsozd, és tedd félre. 

Főzd meg a burgonyát héjában, majd ha ezzel megvagy, felezd el, és egy keveset kaparj ki a közepükből, majd add a töltelékhez. (Akár sütőben, alufóliában is készítheted őket.) A burgonyahajókat pirítsd meg egy adag forró vajon, majd ízesítsd sóval és borssal – erre mehet majd a töltelék. Hideg töltelékkel és friss snidlinggel megszórva is finom, de ha van otthon füstölt sajt, abból is olvaszthatsz rá egy keveset a sütőben. Lazacszeletekkel, újhagymával vagy felaprított snidlinggel díszítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek