Azért nem kell messziről elkerülnünk a krumplit, főleg nem ezt az olaj nélkül, sütőben sült változatot. Klassz káliumforrás: egyetlen darab a napi káliumszükségletünk közel negyedét tartalmazza. A káliumnak szerepe van a vérnyomás szabályozásában, mellette hozzájárul az egészséges vércukorszint és csontsűrűség fenntartásához is.
Hozzávalók
- 4 nagyobb darab burgonya
- 1 közepes doboz natúr sajtkrém (15-20 deka)
- 10 deka apróra vágott füstöltlazac-szelet
- 3 kisebb darab apróra vágott savanyú uborka
- ízlés szerint só és fehér bors
- 1 nagyobb evőkanál puha vaj
Elkészítés:
A töltelékhez csak dolgozd el alaposan a sajtkrémet a hallal, az uborkával, majd sózd, borsozd, és tedd félre.
Főzd meg a burgonyát héjában, majd ha ezzel megvagy, felezd el, és egy keveset kaparj ki a közepükből, majd add a töltelékhez. (Akár sütőben, alufóliában is készítheted őket.) A burgonyahajókat pirítsd meg egy adag forró vajon, majd ízesítsd sóval és borssal – erre mehet majd a töltelék. Hideg töltelékkel és friss snidlinggel megszórva is finom, de ha van otthon füstölt sajt, abból is olvaszthatsz rá egy keveset a sütőben. Lazacszeletekkel, újhagymával vagy felaprított snidlinggel díszítheted.