Készíts Twixet otthon 10 perc alatt, egészségesebb változatban!

Egy kekszes réteg, egy karamelles és egy kevés csoki – így készül egyik kedvenc édességünk, amit azért a boltinál egészségesebb változatban is összedobhatunk úgy, hogy az ízvilága a régi marad.

Alulra egy kissé sós, zabpelyhes réteg kerül kókuszzsírral, rajta egy adag karamellel elkevert mogyoróvaj, és azon bármilyen, akár cukormentes csoki is lehet a harmadik réteg. Percek alatt elkészül, sokáig eltelít, és cukormentes változatban a glikémiás indexe is sokkal jobb a mogyoróvajnak, a zabnak és a minimálisra csökkentett cukortartalomnak köszönhetően.

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 nagy evőkanál kókuszzsír

A mogyorós réteghez

  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • (eritrit, ha szükséges)

A tetejére

  • 10 deka (cukormentes) étcsokoládé
  • 10 deka (cukormentes) tejcsokoládé
  • 1 teáskanál kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszolajat, majd dolgozd el egy aprítógépben az alsó réteg hozzávalóit, és nyomkodd egy jénai aljára. Ezek után tedd a fagyasztóba.

A második réteghez melegíts kis lángon cukrot, és amikor karamellé olvadt, öntsd az apírtógépbe a mogyoróvaj, a kókuszolaj és a só mellé. Keverd el és kanalazd a már kihűlt alapra, majd tedd a fagyasztóba.

A csokit gőz fölött olvaszd fel egy kanál kókuszolajjal, és ha a középső réteg is megdermedt, öntsd a tetejére. Tedd egy órára a hűtőbe, utána már szeletelheted is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek