Alulra egy kissé sós, zabpelyhes réteg kerül kókuszzsírral, rajta egy adag karamellel elkevert mogyoróvaj, és azon bármilyen, akár cukormentes csoki is lehet a harmadik réteg. Percek alatt elkészül, sokáig eltelít, és cukormentes változatban a glikémiás indexe is sokkal jobb a mogyoróvajnak, a zabnak és a minimálisra csökkentett cukortartalomnak köszönhetően.
Hozzávalók
Az alaphoz
- 1 bögre zabpehely
- 1 evőkanál eritrit
- 1 csapott mokkáskanál só
- 2 nagy evőkanál kókuszzsír
A mogyorós réteghez
- 4 evőkanál mogyoróvaj
- 5 evőkanál cukor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 evőkanál kókuszzsír
- (eritrit, ha szükséges)
A tetejére
- 10 deka (cukormentes) étcsokoládé
- 10 deka (cukormentes) tejcsokoládé
- 1 teáskanál kókuszzsír
Elkészítés:
Olvaszd fel a kókuszolajat, majd dolgozd el egy aprítógépben az alsó réteg hozzávalóit, és nyomkodd egy jénai aljára. Ezek után tedd a fagyasztóba.
A második réteghez melegíts kis lángon cukrot, és amikor karamellé olvadt, öntsd az apírtógépbe a mogyoróvaj, a kókuszolaj és a só mellé. Keverd el és kanalazd a már kihűlt alapra, majd tedd a fagyasztóba.
A csokit gőz fölött olvaszd fel egy kanál kókuszolajjal, és ha a középső réteg is megdermedt, öntsd a tetejére. Tedd egy órára a hűtőbe, utána már szeletelheted is.