Az étel eredete egészen a Monarchia idejére nyúlik vissza, ahol a hadsereg élelmezését volt hivatott megoldani ez a fogás – a tápláló, szénhidrátban gazdag krumplis tészta ideális megoldást jelentett. Nevét a gránátosokról kapta, így lett belőle gránátos kocka és grenadírmars.
Hozzávalók 2 személyre
- 10 deka kolbászkarika
- 1 csokor snidling
- 1 teáskanál füstöltpaprika-por
- 2 nagyobb darab burgonya
- 1 darab felkockázott hagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 bögre tészta (fodros vagy kocka)
- 1 teáskanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban pirítsd meg, majd a tűzről lehúzva szórd meg a paprikákkal. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát, önts alá egy kis vizet, adj hozzá sót és borsot, majd párold benne puhára a krumplit.
Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson látható utasítás szerint főzd ki, és ha elkészült, keverd össze a krumplival. Sült kolbászkarikákkal, friss, apróra vágott snidlinggel és egy kis hideg tejföllel tálalhatod.