Pimp my krumplis tészta: grenadírmars kolbászkarikákkal, füstölt paprikával és snidlinggel

Ugye milyen régen ettél utoljára krumplis tésztát? Pedig hatalmas retróság, amihez nagy konyhai szakértelem sem kell. Ha ráadásul kolbászkarikákkal, csiliporral, füstölt paprikával és friss snidlinggel dobod fel, még finomabb és sokkal gazdagabb étel lesz belőle.


Az étel eredete egészen a Monarchia idejére nyúlik vissza, ahol a hadsereg élelmezését volt hivatott megoldani ez a fogás – a tápláló, szénhidrátban gazdag krumplis tészta ideális megoldást jelentett. Nevét a gránátosokról kapta, így lett belőle gránátos kocka és grenadírmars.

Pimped.
Pimped.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka kolbászkarika
  • 1 csokor snidling
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 2 nagyobb darab burgonya
  • 1 darab felkockázott hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 bögre tészta (fodros vagy kocka)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban pirítsd meg, majd a tűzről lehúzva szórd meg a paprikákkal. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát, önts alá egy kis vizet, adj hozzá sót és borsot, majd párold benne puhára a krumplit. 

Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson látható utasítás szerint főzd ki, és ha elkészült, keverd össze a krumplival. Sült kolbászkarikákkal, friss, apróra vágott snidlinggel és egy kis hideg tejföllel tálalhatod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek