A gombócok elkészítéséhez csak annyit kell tenned, hogy egy kis doboz túróhoz adsz egy evőkanál tejfölt, valamilyen neked szimpatikus édesítőt és annyi mandulalisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyen formázható gombócokat kapj. Ezeket végül mandulaszeletekbe vagy a maradék mandulalisztbe is forgathatod – tökéletesek minden gyümölcsevesbe, ahogy desszerként, egy kis vaníliás-mandulalikőrös tejföllel is.
Hozzávalók 2 személyre
- 15 deka áfonya
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- néhány csepp citromlé
- 3 nagy evőkanál cukor vagy más édesítő
- 0.5 mokkáskanál só
- 6 evőkanál görög joghurt
- 2 deci habtejszín
Elkészítés:
A levessel csak annyit dolgod lesz, hogy egyben leturmixolod a hozzávalókat, majd leszűröd, és a gombócokkal a tetején kínálod a fogást. Ha még érdekesebbé tennéd, egy kevés szilvapálinkával elkevert bogyósgyümölcs-lekvárral vagy egy kevés levendulás tejszínnel tálald.