Vaníliás áfonyaleves – főzés nélkül készíthető, mandulás túrógombócokkal dobd fel!

Nehéz lenne eldönteni, hogy vajon a levest vagy a gombócokat elkészíteni a könnyebb ehhez a fogáshoz, de szerencsére nem is kell. A dolgod mindössze annyi lesz, hogy jól elkeverd a hozzávalókat ebben a klassz, desszertnek is beillő levesben.

A gombócok elkészítéséhez csak annyit kell tenned, hogy egy kis doboz túróhoz adsz egy evőkanál tejfölt, valamilyen neked szimpatikus édesítőt és annyi mandulalisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyen formázható gombócokat kapj. Ezeket végül mandulaszeletekbe vagy a maradék mandulalisztbe is forgathatod – tökéletesek minden gyümölcsevesbe, ahogy desszerként, egy kis vaníliás-mandulalikőrös tejföllel is.

Ugye, milyen szép?
Ugye, milyen szép?Lesyy

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka áfonya
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • néhány csepp citromlé
  • 3 nagy evőkanál cukor vagy más édesítő
  • 0.5 mokkáskanál
  • 6 evőkanál görög joghurt
  • 2 deci habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A levessel csak annyit dolgod lesz, hogy egyben leturmixolod a hozzávalókat, majd leszűröd, és a gombócokkal a tetején kínálod a fogást. Ha még érdekesebbé tennéd, egy kevés szilvapálinkával elkevert bogyósgyümölcs-lekvárral vagy egy kevés levendulás tejszínnel tálald.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek