Próbáld ki a kedvenced isteni, egészséges változatban: csircseriborsó-nutella

Ha az ember nem tudja, mi ez, simán csokikrémnek gondolhatja ezt a jó kis kakaós krémet, ami ráadásul némileg gyerek- és egészségbarátabb változata a hagyományos csokis-mogyorós krémnek. A semleges csicseriborsó jó alap minden édes és sós fogáshoz – ez a kakaós krém is jó kis krémes textúrát kap tőle.

Ha természetes édesítővel készül, akkor mindent megtettél azért, hogy egy jó kis mogyorókrém-alternítvát dobj össze, ami ráadásul sokáig eláll a hűtőben, így palacsintában, pirítóson és akár süteménytöltelékként is lesz lehetőséged kipróbálni. Nyilván nem lesz a végeredmény ugyanaz, mint a Nutella, de ha ez az egészség ára, akkor tökéletesen vállaható ez a dupla csokis krém is. 

Megy ez mindenhez a halászlétől a sós perecig.
Megy ez mindenhez a halászlétől a sós perecig.bhofack2

Hozzávalók

  • 25 deka csicseriborsó-konzerv
  • 1 fél tábla olvasztott étcsoki
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 bögre cukor, xilit vagy más édesítő
  • 1 nagy evőkanál kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszzsírt, add a lecsöpögtetett konzervhez, majd dolgozd egy aprítógépben krémesre. Ha ezzel megvagy, dobd mellé a többi hozzávalót, és azzal is keverd el. Ha felnőtteknek készül, egy ristretto is kerülhet bele – a kávé tökéletesen kiemeli majd a csokis ízeket. Kóstold meg, és ha elég édes és kakaós, tedd félre a hűtőbe, és egy fél óra után már használhatod is. 

Ha a csicseriborsónál is krémesebb végeredményt szeretnél, avokádóval készítsd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek