Ha természetes édesítővel készül, akkor mindent megtettél azért, hogy egy jó kis mogyorókrém-alternítvát dobj össze, ami ráadásul sokáig eláll a hűtőben, így palacsintában, pirítóson és akár süteménytöltelékként is lesz lehetőséged kipróbálni. Nyilván nem lesz a végeredmény ugyanaz, mint a Nutella, de ha ez az egészség ára, akkor tökéletesen vállaható ez a dupla csokis krém is.
Hozzávalók
- 25 deka csicseriborsó-konzerv
- 1 fél tábla olvasztott étcsoki
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 bögre cukor, xilit vagy más édesítő
- 1 nagy evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
Olvaszd fel a kókuszzsírt, add a lecsöpögtetett konzervhez, majd dolgozd egy aprítógépben krémesre. Ha ezzel megvagy, dobd mellé a többi hozzávalót, és azzal is keverd el. Ha felnőtteknek készül, egy ristretto is kerülhet bele – a kávé tökéletesen kiemeli majd a csokis ízeket. Kóstold meg, és ha elég édes és kakaós, tedd félre a hűtőbe, és egy fél óra után már használhatod is.
Ha a csicseriborsónál is krémesebb végeredményt szeretnél, avokádóval készítsd.