A francia casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelentett, de mára sokkal inkább a benne készült ételre utal. Mostanában a casserole műfajába gyakorlatilag minden sütőben készült egytálétel belefér, ezért szuper bárkinek, aki egyszerűen szeretne valami finomat összedobni. Ha köretet is szeretnél hozzá, készíts párolt rizst vagy egy nagy adag egészséges tök-, esetleg cukkinitésztát jó sok frissen őrölt színes borssal és egy kevés citromhéjjal.
Hozzávalók 2 személyre
- 60 dkg csirkecombfilé
- 1 közepes üveg vörös pesto
- 20 dkg feta sajt (vagy kecskesajt)
- 1 dl vörösbor
- fekete magozott olajbogyó
- 1 evőkanál vaj
- 1.5 dl tejszín
- 1 dl paradicsomszósz
- ízlés szerint só és cayenne-bors
Elkészítés:
Sózd és borsozd a húsokat, majd vágd őket falatnyi darabokra, és tedd egy jénaiba. A pestót, a tejszínt, a bort, olvasztott vajat és a paradicsompürét keverd el egymással, és öntsd rá a húsokra. Süsd lefedve legalább 40 percig a sütőben, majd az utolsó 10 percben morzsold rá a kecskesajtot/fetát, és add hozzá az olívát is. Friss bazsalikommal megszórva tálald. Ha még gazdagabban szeretnéd, pasztinákot és gombát is dobj a húsfalatok mellé.