Nyugodtan variáld a receptet a kedved szerint, hagyd el a tököt, cseréld gombára, szejtánra, vagy a csicseriborsó helyett használj babot, ha épp az van otthon. A lényeg úgyis a jó hagymás alap, a fűszerek és az aromás barna sör, ami ennek a fogásnak az ízét megadja.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 fej felkockázott vöröshagyma
- 4 darab összevágott fokhagymagerezd
- 1 bögre apróra kockázott sütőtök
- 25 dkg főtt csicseriborsó
- 1 dl barna sör
- 3 dl zöldségalaplé
- friss spenótlevelek és petrezselyem (a tálaláshoz)
- 1 evőkanál füstöltpaprika-őrlemény
- ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb paradicsompüré-konzerv (2-3 evőkanál)
- 1 kisebb csésze felkockázott aszalt paradicsom
- 1 szál felkockázott pasztinák
Elkészítés:
Párold a hagymát üvegesre az olívaolajon, majd egyszerűen add hozzá a csicseriborsón és a szárított paradicsomon kívül az összes hozzávalót. Ha a tök és a pasztinák megpuhult, mehetnek bele az addig kimaradt hozzávalók is, és azzal együtt is adj neki egy kis időt. Keverd el jól a ragut, ha szükséges, pótold a vizet, és ha úgy 10 perc után elkészült, add hozzá a friss zöldfűszereket is.