Itt egy jó kis füstös zöldségpörkölt, amivel kezdő szakácsként is sikered lesz!

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt pirospaprika és a barna sör teszi különlegessé ezt a klassz, vega ragut. Tálald egy nagy adag tejszínes-vajas burgonyapüré tetején, és a húsevők sem fognak panaszkodni a menüre.

Nyugodtan variáld a receptet a kedved szerint, hagyd el a tököt, cseréld gombára, szejtánra, vagy a csicseriborsó helyett használj babot, ha épp az van otthon. A lényeg úgyis a jó hagymás alap, a fűszerek és az aromás barna sör, ami ennek a fogásnak az ízét megadja. 

Friss, házi tésztával tálald.
Friss, házi tésztával tálald.Rocky89

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • 1 bögre apróra kockázott sütőtök
  • 25 dkg főtt csicseriborsó
  • 1 dl barna sör
  • 3 dl zöldségalaplé
  • friss spenótlevelek és petrezselyem (a tálaláshoz)
  • 1 evőkanál füstöltpaprika-őrlemény
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb paradicsompüré-konzerv (2-3 evőkanál)
  • 1 kisebb csésze felkockázott aszalt paradicsom
  • 1 szál felkockázott pasztinák
Recept idők

Elkészítés:

Párold a hagymát üvegesre az olívaolajon, majd egyszerűen add hozzá a csicseriborsón és a szárított paradicsomon kívül az összes hozzávalót. Ha a tök és a pasztinák megpuhult, mehetnek bele az addig kimaradt hozzávalók is, és azzal együtt is adj neki egy kis időt. Keverd el jól a ragut, ha szükséges, pótold a vizet, és ha úgy 10 perc után elkészült, add hozzá a friss zöldfűszereket is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek