A tésztás rétegbe kerülhet egy kevés zabpehely és dió is, mindkettő egészséges és ad egy kis extra ízt a tésztának. Ha még izgalmasabbá tennéd, egy biocitrom héját és egy vanília kikapart magjait is add a morzsás keverékhez!
Hozzávalók
- 15 deka liszt
- 10 deka cukor vagy xilit
- 1 mokkáskanál só
- 7 deka darált mandula
- 10 deka vaj
- 2 nagy bögre erdeigyümölcs-keverék (akár fagyasztott is lehet)
- a gyümölcsök ízesítéséhez bors, fahéj és egy csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál mandulaforgács
Elkészítés:
Keverd el a keményítőt a porcukorral, majd add hozzá a gyümölcsökhöz a fűszerekkel együtt. Tedd egy kivajazott jénaiba, majd dolgozd el kissé egymással a tészta hozzávalóit, és azt morzsold a tetejére. Süsd 30 percig előmelegített sütőben lefedve, majd pirítsd még 5 percig.
Almás-mazsolás, szegfűszeges-meggyes, szilvás-vaníliás változatban is nagyon finom, ha pedig még különlegesebbet készítenél, próbáld ki az ananászos-banános változatot egy kis kurkumával és csilivel.