Egy tartalmas leves után is tökéletes ez a fogás, ami ha jó sok gyümölccsel és lassan felszívódó szénhidrátokkal készül, akkor a diétádba is simán beilleszthető. Az eredeti, francia recept szerint tilos kimagozni a meggyet, ami ráadásul hivatalosan cseresznye kell hogy legyen, de nálunk a lehető legkényelmesebb verzió készült egy kis extra mandulalikőrrel és tejszínnel. Jó kis savanykás, krémes tejpite lesz belőle, ami nem túl nehéz desszertként, de egy-egy jó raguleves után is simán bevethető.
Hozzávalók
- 50 dkg meggy, kissé megcukrozva (édesítőt is használhatsz)
- 2 evőkanál mandulalikőr
- 13 dkg zabpehelyliszt
- 3 tojás tojás
- 1 mokkáskanál só
- 12 dkg cukor, xilit vagy édesítő
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
Az egésszel csak annyi munka van, hogy a tészta hozzávalóit (vagyis mindent, ami nem a meggy) jól eldolgozod egymással, majd ráöntöd a kivajazott formában elhelyezett gyümölcsökre. Süsd 170 fokon úgy 40 percen át, és már el is készült ez az egyszerű desszert.