A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod. Rántott és grillezett padlizsánt is használhatsz hozzá attól függően, mennyire igyekszel lecsípni a fogás kalóriatartalmából.

A padlizsán nem csak egy alacsony kalóriás húshelyettesítő: összetevőinek köszönhetően segít csökkenteni a koleszterinszintet, és a vérnyomás stabilizálásában is hatékony szerepe van, amivel hozzájárul a szívproblémák kockázatának csökkentéséhez. Teljesen korrekt kis vega fogás lesz belőle, ami nálunk friss, olasz fűszerekkel és kétféle sajttal készült. 

Klassz vega fogás.
Klassz vega fogás.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó
  • 4 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
  • 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • 15 dkg felszeletelt mozzarella sajt
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál szárított, olasz fűszer
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg a padizsánokat, sózd be egy kissé a szeleteket, és tedd félre negyedórára. Ezek után panírozd a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süsd ki a padlizsántallérokat.

A legjobb, ha a paradicsomszószt frissen készíted hámozott paradicsomokból egy kevés fokhagymával, sóval és olasz fűszerekkel, ha pedig bolti konzervparadicsomot használsz, azt vágd össze kissé, hevítsd fel és fűszerezd ugyanezenekkel. Adj hozzá egy kevés barna cukrot és frissen őrölt borsot is, majd kanalazd a kivajazott jénaiba helyezett padlizsánszeletekre a szószt. Erre mehetnek a mozarellaszeletek, majd adj neki annyi időt, amíg a sajt kissé megolvad, megpirul a sütőben.

A parmezánt és az olasz fűszereket elég tálalás előtt hozzáadnod.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek