A felhőpizza a liszttel nem élők gasztrovallási felekezetének egyik kedvence, tésztájához, pontosabban alapjához ugyanis nem kell liszt. (Sem felhő, ha már itt tartunk.) Tojásfehérjéből, sajtkrémből és a sárgájából keverhető ki az alap, amit a hagyományos pizzához hasonlóan pakol meg az okosba’ csalni kívánó diétázó, majd néhány perc alatt megsüti, és el is készült a finomság.
Elkészítettük, a tésztához nyilván semmi köze, de egészen jó, ha az ember bevállalja a rántottára, omlettre emlékeztető alapot az alacsony kalóriatartalomért, lassú felszívódásért cserébe. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók 1 személyre
- 3 darab tojásfehérje
- 1 darab tojássárgája
- 2 evőkanál natúr sajtkrém
- ízlés szerint só, bors
- 5 szelet vékonyan felszeletelt paprikás szalámi
- 1 kisebb csésze reszelt ementáli sajt
- ízlés szerint friss bazsalikomlevelek (a tálaláshoz)
- 1 mokkáskanál szárított, olasz fűszer
- + bármilyen más pizzafeltét ízlés szerint
Elkészítés:
Verd fel a tojások fehérjét, majd keverd el benne a sajtkrémmel és olasz fűszerekkel eldolgozott tojássárgáját. Tedd rá a kedvenc feltéteid, szórd meg sajttal, és süsd készre előmelegített sütőben 10-15 perc alatt. Tálald friss bazsalikomlevelekkel.