Ha szeretnél spórolni a szénhidrátokkal, próbáld ki a felhőpizzát

A tésztára ugyan nem hasonlít, de egy nagy adag menő feltét könnyen elfeledteti a különbséget.

A felhőpizza a liszttel nem élők gasztrovallási felekezetének egyik kedvence, tésztájához, pontosabban alapjához ugyanis nem kell liszt. (Sem felhő, ha már itt tartunk.) Tojásfehérjéből, sajtkrémből és a sárgájából keverhető ki az alap, amit a hagyományos pizzához hasonlóan pakol meg az okosba’ csalni kívánó diétázó, majd néhány perc alatt megsüti, és el is készült a finomság. 
Elkészítettük, a tésztához nyilván semmi köze, de egészen jó, ha az ember bevállalja a rántottára, omlettre emlékeztető alapot az alacsony kalóriatartalomért, lassú felszívódásért cserébe. Mutatjuk a receptet!

Mehet rá mindenből egy kicsi.
Mehet rá mindenből egy kicsi.petrenkod

Hozzávalók 1 személyre

  • 3 darab tojásfehérje
  • 1 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 szelet vékonyan felszeletelt paprikás szalámi
  • 1 kisebb csésze reszelt ementáli sajt
  • ízlés szerint friss bazsalikomlevelek (a tálaláshoz)
  • 1 mokkáskanál szárított, olasz fűszer
  • + bármilyen más pizzafeltét ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a tojások fehérjét, majd keverd el benne a sajtkrémmel és olasz fűszerekkel eldolgozott tojássárgáját. Tedd rá a kedvenc feltéteid, szórd meg sajttal, és süsd készre előmelegített sütőben 10-15 perc alatt. Tálald friss bazsalikomlevelekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek