Ha szeretnél spórolni a szénhidrátokkal, próbáld ki a felhőpizzát

A tésztára ugyan nem hasonlít, de egy nagy adag menő feltét könnyen elfeledteti a különbséget.

A felhőpizza a liszttel nem élők gasztrovallási felekezetének egyik kedvence, tésztájához, pontosabban alapjához ugyanis nem kell liszt. (Sem felhő, ha már itt tartunk.) Tojásfehérjéből, sajtkrémből és a sárgájából keverhető ki az alap, amit a hagyományos pizzához hasonlóan pakol meg az okosba’ csalni kívánó diétázó, majd néhány perc alatt megsüti, és el is készült a finomság. 
Elkészítettük, a tésztához nyilván semmi köze, de egészen jó, ha az ember bevállalja a rántottára, omlettre emlékeztető alapot az alacsony kalóriatartalomért, lassú felszívódásért cserébe. Mutatjuk a receptet!

Mehet rá mindenből egy kicsi.
Mehet rá mindenből egy kicsi.petrenkod

Hozzávalók 1 személyre:

  • 3 darab tojásfehérje
  • 1 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 szelet vékonyan felszeletelt paprikás szalámi
  • 1 kisebb csésze reszelt ementáli sajt
  • ízlés szerint friss bazsalikomlevelek (a tálaláshoz)
  • 1 mokkáskanál szárított, olasz fűszer
  • + bármilyen más pizzafeltét ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a tojások fehérjét, majd keverd el benne a sajtkrémmel és olasz fűszerekkel eldolgozott tojássárgáját. Tedd rá a kedvenc feltéteid, szórd meg sajttal, és süsd készre előmelegített sütőben 10-15 perc alatt. Tálald friss bazsalikomlevelekkel. 

kapcsolódó Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?
Pizzák tesztje: honnan éri meg rendelni?

Vannak épkézláb Margheriták, amik nem hoznak szégyent a pizza névre? És ha igen, mennyiért? Utánajártunk!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gluténmentes alaprecept: pizza

Gluténmentes lisztből sem lehetetlen a megszokott, vagy ahhoz leginkább hasonlító, ízélményt nyújtó pizzát készíteni. Gluténmentes alaprecept.

2020. június9., 06:00

BBQ-s csirkés pizza – füstösen és csípősen az igazi!

Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.

2020. augusztus16., 06:04

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

február28., 06:00

Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

2020. augusztus26., 06:04

Erre a tavaszi, tejfölös pizzára egy kevés torma is került, és nem bántuk meg

Pizzaszószban is remek a torma, mi egy tejfölös, mascarponés változatot készítettünk, amire mozzarellát olvasztottunk. A rukkola és vékony sonkaszeletek csak ezek után kerültek rá, így lett igazán tökéletes.

április7., 10:44

Mustra