Vannak mellette érveink bőven: a vörös lencse gazdag különféle tápanyagokban, a szója után az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás, ami 24-26 százalék fehérjét tartalmaz, az aminosavakat pedig nagy arányban hasznosítható és jól emészthető formában hordozza. Rostjai növelik a telítettségérzetet, hozzájárulnak az emésztőrendszer egészséges működéséhez. Szarvasgombával és anélkül is nagyon finom – ha épp nincs otthon belőle, készíts rózsaborsos-csilis vagy lime-os és fokhagymával készült változatot.
Hozzávalók
- 1 bögre vörös lencse
- 1 tesákanál fehérborecet
- ízlés szerint só és rózsabors
- 1 evőkanál méz
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- ízlés szerint szarvasgomba vagy szarvasgombaolaj
- 2 evőkanál tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 darab vöröshagyma
Elkészítés:
Tedd fel főni a lencsét a fokhagymával, a vöröshagymával és egy kanál sóval, majd ha teljesen megfőtt, pürésítsd egy turmixban vagy aprítógépben. Ezek után ízesítsd a többi hozzávalóval, majd keverd el újra. Amikor kihűlt, már fogyasztható is.