Ha nem találsz szójababot, zöldbabbal vagy borsóval is készítheted ezt a fogást, ha pedig a bacon miatt aggódsz, cseréld egy adag felcsíkozott fekete-erdei sonkára. Utóbbi kalóriatartalma még 250 sincs 10 dekánként.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagy bögre főtt szójabab
- 20 deka felkockázott füstölt tofu
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika
- 2 evőkanál baconkocka
- 1 bögre friss spenót
- 1 darab körte
- olívaolaj
- 1 teáskanál almaecet
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Keverd el a sós vízben megfőzöttt szójababot a mézzel és az alma- vagy fehérborecettel.
Süsd néhány percig a baconkockákat egy serpenyőben, majd dobd mellé a sózott, borsozott tofut, és pirítsd meg egy kissé. Ha ezzel megvagy, szórd meg pirospaprikával a keveréket, és borítsd a szójababokra. Keverd el a friss spenóttal és a csíkokra vágott körtével, és már tálalhatod is ezt a nagyon izgalmas salátát. Avokádóval, csírákkal és kedvenc zöldségeiddel teheted még tartalmasabbá.