Hüvelyesekkel is készíthetsz különlegességeket: szójababsaláta baconnel és füstölt, paprikás tofuval

A szójababnak magas a B-vitamin- és többszörösen telítetlen zsírsavtartalma, emellett gazdag kalciumban, és olyan hasznos tápanyagokban, mint a folsav és a szelén. Különféle ásványi anyagból, magnéziumból, vasból, cinkből is viszonylag sok van benne. Mutatjuk, hogy lesz belőle egy klassz vacsora egy kevéske könnyű baconnel.

Ha nem találsz szójababot, zöldbabbal vagy borsóval is készítheted ezt a fogást, ha pedig a bacon miatt aggódsz, cseréld egy adag felcsíkozott fekete-erdei sonkára. Utóbbi kalóriatartalma még 250 sincs 10 dekánként. 

Nyugodtan add hozzá kedvenc zöldségeid.
Nyugodtan add hozzá kedvenc zöldségeid.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy bögre főtt szójabab
  • 20 deka felkockázott füstölt tofu
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika
  • 2 evőkanál baconkocka
  • 1 bögre friss spenót
  • 1 darab körte
  • olívaolaj
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sós vízben megfőzöttt szójababot a mézzel és az alma- vagy fehérborecettel. 

Süsd néhány percig a baconkockákat egy serpenyőben, majd dobd mellé a sózott, borsozott tofut, és pirítsd meg egy kissé. Ha ezzel megvagy, szórd meg pirospaprikával a keveréket, és borítsd a szójababokra. Keverd el a friss spenóttal és a csíkokra vágott körtével, és már tálalhatod is ezt a nagyon izgalmas salátát. Avokádóval, csírákkal és kedvenc zöldségeiddel teheted még tartalmasabbá.

Ezeket a babok tesznek a legtöbbet az egészségünkért
Ezeket a babok tesznek a legtöbbet az egészségünkért

Érdemes hüvelyeseket illeszteni az étrendünkbe a csülkös bablevesen kívül is.

Tovább »

Még több recept

Tonhalsaláta naranccsal és zellerrel – alacsony kalóriatartalom mellett is ehetsz finomat

Hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel az egészet.

január8., 10:44

Még sosem sütöttél kenyeret? Itt egy egyszerű bögrés recept, amihez nem kell mérned a hozzávalókat!

Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.

április2., 06:00

Ünnepi előétel finn hangulatban: vérnarancsos füstölt lazac rukkolával és gránátalmás öntettel

Jöhet néhány falat izgalmas saláta előételnek? Könnyű vacsoraként? Ebédre a munkahelyeden?

2019. november21., 12:00

Más lett a világ egy kicsit mától: a Coleslaw nem is amerikai káposztasaláta

A kicsit édes és nagyon majonézes köret története jó eséllyel már a római korban kezdődött.

2019. október10., 09:26

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

április3., 06:04

A székelykáposzta expressz változatát összedobni egyszerűbb, mint gondolnád

Ha betáraztál savanyú káposztából, és azzal erősítenéd immunrendszered, akár egy adag maradék pörkölttel is készíthetsz belőle klassz ebédet. Így nem lesz unalmas sem a ragu, ha épp egy nagyobb adagot főztél belőle.

április1., 06:04

Mustra