Az avokádóban levő telítetlen zsírok többféleképpen tesznek jót szervezetünknek: segítenek csökkenteni a rossz koleszterin szintjét, E-vitamin-tartalmuk az egészséges látáshoz járul hozzá, és támogatja az immunrendszer megfelelő működését is. Ennek a forró, fűszeres bablevesnek a tetején tökéletes helye van egy-egy adag hideg, borsos-savanykás avokádókrémnek.
Hozzávalók 2 személyre
Az avokádókrémhez
- 1 darab avokádó
- 0.5 darab lime leve
- ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
- 2 evőkanál felaprított snidling
A leveshez
- 25 deka főtt vörösbab (konzerv is lehet)
- ízlés szerint őrölt kömény, koriander, só és bors
- 2 darab felszeletelt fokhagymagerezd
- 1 kisebb adag paradicsompüré (kb. 3 evőkanál)
- 20 deka főtt kukorica (konzerv is lehet)
- 2 darab apróra vágott, meghámozott paradicsom
- 3 bögre alaplé (vízzel és leveskockával is helyettesítheted)
- 1 csapott evőkanál füstöltpaprika-őrlemény (elhagyható)
- ízlés szerint cayenne-bors
Elkészítés:
Ennél egyszerűbb levesrecept kevés van: csak melegítsd össze a leves hozzávalóit, fűszerezd és hagyd főni a keveréket 8-10 percen át. Közben készítsd el az egyszerű guacamolét úgy, hogy az avokádót egy villával pürésíted, majd lime-lével, snidlinggel, sóval és borssal ízesíted. A forró fűszeres levest kanalazd tányérokba, és kínáld a hideg, krémesre pürésített avokádóval a tetején.
Ha egy kevés jalapenopaprika és tejföl is van otthon, azokból is halmozhatsz egy keveset a leves tetejére. Ha egy kis húst is adnál hozzá, kolbászkarikákkal dobd fel.