Ha szereted a könnyű különlegességeket, ezt imádni fogod: mexikói bableves guacamoléval

Nem csak a pirítóson van helye az avokádókrémnek, jól kíséri ezt a mexikói hangulatú levest is, ami a hasznos, növényi eredetű fehérjék mellett az avokádónak köszönhetően A-, B-, C-, E- és D-vitaminnal is tele van.

Az avokádóban levő telítetlen zsírok többféleképpen tesznek jót szervezetünknek: segítenek csökkenteni a rossz koleszterin szintjét, E-vitamin-tartalmuk az egészséges látáshoz járul hozzá, és támogatja az immunrendszer megfelelő működését is. Ennek a forró, fűszeres bablevesnek a tetején tökéletes helye van egy-egy adag hideg, borsos-savanykás avokádókrémnek. 

Már csak a guacamole hiányzik.
Már csak a guacamole hiányzik.istetiana

Hozzávalók 2 személyre

Az avokádókrémhez

  • 1 darab avokádó
  • 0.5 darab lime leve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 2 evőkanál felaprított snidling

A leveshez

  • 25 deka főtt vörösbab (konzerv is lehet)
  • ízlés szerint őrölt kömény, koriander, só és bors
  • 2 darab felszeletelt fokhagymagerezd
  • 1 kisebb adag paradicsompüré (kb. 3 evőkanál)
  • 20 deka főtt kukorica (konzerv is lehet)
  • 2 darab apróra vágott, meghámozott paradicsom
  • 3 bögre alaplé (vízzel és leveskockával is helyettesítheted)
  • 1 csapott evőkanál füstöltpaprika-őrlemény (elhagyható)
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb levesrecept kevés van: csak melegítsd össze a leves hozzávalóit, fűszerezd és hagyd főni a keveréket 8-10 percen át. Közben készítsd el az egyszerű guacamolét úgy, hogy az avokádót egy villával pürésíted, majd lime-lével, snidlinggel, sóval és borssal ízesíted. A forró fűszeres levest kanalazd tányérokba, és kínáld a hideg, krémesre pürésített avokádóval a tetején. 

Ha egy kevés jalapenopaprika és tejföl is van otthon, azokból is halmozhatsz egy keveset a leves tetejére. Ha egy kis húst is adnál hozzá, kolbászkarikákkal dobd fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek